Winterstages 10/01: Club Brugge wint met 2-1 na fraaie goal Vanaken -
Twee treffers voor Teodorczyk, Gerkens loopt oogwonde op

Photo News
Onze Belgische eersteklassers trekken deze periode massaal op winterstage. Hoe verlopen er hun trainingen en kunnen ze hun oefenmatchen winnend afsluiten? Mis niets van hun acties dankzij deze negen dagen lange liveblog, mét focus op de beste foto’s, de beste video’s en de leukste weetjes!

Lees de stagedagboeken van:

StandardSint-TruidenWaasland-BeverenZulte-WaregemAntwerpClub BruggeKV OostendeAA GentAnderlechtKV MechelenRacing GenkLokeren en Charleroi.

RV

Charleroi wint enige oefenmatch

Mazzu startte in de oefenmatch tegen FC Seoul met de elf die bijna zeker volgende dinsdag op Jan Breydel aan de aftrap zullen komen in de bekerpartij tegen Club Brugge. Al zou het natuurlijk kunnen dat Ilaimaharitra zijn plaats naast Hendrickx opnieuw inneemt, indien hij volledig hersteld is van zijn enkelblessure. Wissel post voor post dus met Diandy, zonder invloed op de veldbezetting. De Carolo's verdedigden rustig uit, vonden vrij gemakkelijk de vrije man. Baby knalde een goede kans op de Zuid-Koreaanse doelman. Hendrickx, die geregeld hoog positie koos, schoot over. Kort na de rust scoorde Baby uit een geharrewar na ontdubbelen op de flank door Lukebakio en Marinos. Even was er tumult toen Rezaei voor de zoveelste keer foutief werd afgestopt. Mazzu speelde op veilig en verving de Irainiër door Pollet. 

Charleroi: Mandanda; Marinos, Martos, Dessoleil, N'Ganga; Hendrickx, Diandy; Lukebakio, Benavente, Baby (75' Saglik); Rezaei (75' Pollet).

BELGA

"De tegenstander ging er nogal hard tegenaan", sprak Mazzu. "Te hard zelfs. Ik heb er alle begrip voor dat mijn spelers in de eerste plaats, met het oog op de bekermatch op Club Brugge, blessures wilden vermijden en daarom niet vol in de duels gingen. Tekenend daarvoor is de manier waarop Martos op een bepaald ogenblik balverlies leed. Daar laat Javier zich niet op betrappen als het om de knikkers gaat."

Amara Baby krijgt felicitaties voor zijn doelpunt.
BELGA Amara Baby krijgt felicitaties voor zijn doelpunt.

Bij het ingaan van het laatste kwartier voerde Mazzu twee wissels door. "Ik had me voorgenomen de wedstrijd uit te spelen met de elf die aan de aftrap kwamen. Daar ben ik op teruggekomen omdat Baby door een ontsteking van het scheenbeenvlies al een poosje geen volle negentig minuten meer heeft gespeeld en Rezaei het mikpunt was van vele overtredingen. Het vooropgezette doel van deze oefenmatch was 'mise en place' van de veldbezetting en opnieuw wedstrijdritme oppikken. Ik ben al bij al tevreden over wat ik gezien heb."

Marinos wordt onderuit getackeld.
BELGA Marinos wordt onderuit getackeld.

Charleroi keert zaterdag terug naar België. De resterende twee dagen van de stage worden light. "Enkel voor wie vanavond niet gespeeld heeft, staat er morgen in de voormiddag een gewone training op het programma. Na de middag is het rust voor iedereen. Vrijdag, tegen het Chinese Yanbian, ga ik enkel spelers opstellen die tegen FC Seoul niet in actie kwamen, zodat ook zij een wedstrijd in de benen hebben vooraleer de stage af te sluiten."

Photo News

10/01, 20u48: Japanse nieuwe financiële man op bezoek bij STVV

Deze avond zijn manager Philippe Bormans en de Japanner Takayuki Yayima in het oefenkamp van STVV gearriveerd. Zij schoven meteen mee aan tafel en namen deel aan een teamevent waar geen pottenkijkers werden geduld. De Japanner wordt de nieuwe financiële man van STVV maar wou het niet hebben over budgetten. Wel wist hij te vertellen dat komende week een DMM-delegatie van 15 man naar Sint-Truiden afzakt om zich over het budget en de werking naar komend seizoen toe te buigen. Over één zaak was hij wel duidelijk. "Bormans blijft. De Japanners rekenen op hem."

10/01, 18u08: Stevige wonden bij Gerkens

Pieter Gerkens is niet ongeschonden uit de oefenpot tegen Utrecht gekomen. De Belgische middenvelder liep een wonde onder het linkeroog op. Zijn rechteroog stond tevens gisteren al dik, dankzij een elleboogstoot op training.

Pieter Gerkens.
Photo News Pieter Gerkens.

10/01, 17u55: KV Mechelen speelt 2-2 gelijk

Hartmann maakte er 1-2 van, maar in de laatste minuut tikte Cobbaut nog de 2-2 binnen. Dat nadat de Duitse verdediging een hoekschop niet kon wegwerken. Verdiend voor Malinwa volgens onze man ter plaatse.

Lees HIER het volledige matchverslag! 

10/01, 17u52: Anderlecht verliest met 3-4

Een hoopgevende prestatie voor Anderlecht in La Manga. Niet het minst voor Lukasz Teodorczyk. De Pool scoorde twee keer tegen FC Utrecht, maar dat was niet voldoende voor de winst. Het werd finaal 3-4.

10/01, 17u44: Doelpuntenfestival met treffers van Teo en Bruno

Dolle minuten in La Manga. Op een vrije trap maakt Labyad voor Utrecht de 1-3. De middenvelder klopt De Jong, maar aan de overzijde scoort Teo zijn tweede van de middag: 2-3. Nog geen minuut later wordt het 2-4 via Ayoub. En nog is het niet gedaan. Bruno knalt een vrije trap binnen voor 3-4.

10/01, 17u30: Legear groet voormalige teammakkers

Handshake Hanni en Legear. Na training gingen de spelers van STVV nog even naar RSCA-Utrecht kijken. Er was ook een hartelijke ontmoeting tussen Trebel, Legear en Kums.

Philip Kevers
Philip Kevers

10/01, 17u23: Zes nieuwe namen bij Anderlecht

Na 65 minuten brengt Vanhaezebrouck zes nieuwe namen tussen de lijnen bij Anderlecht tegen Utrecht. Het gaat om De Jong, Cools, Dante, Amrani, Kayembe en Bruno. Het staat nog steeds 1-2 voor de Nederlanders.

10/01, 17u21: Ook Berge traint buiten

Ook Berge revalideert buiten en werkt aan zijn reactievermogen.

10/01, 17u20: Antwerp - Heidenheim 1-3

Sterke eerste helft van de Great Old, maar na rust was de kwaliteit wat minder met een heel experimenteel elftal.

10/01, 17u11: Club Brugge wint met 2-1

Match is afgelopen. Club wint verdiend met 2-1, maar de score had veel hoger kunnen en moeten oplopen. Vooral Dennis was niet efficiënt genoeg

10/01, 17u10: Teo met de aansluitingstreffer: 2-1

Utrecht doet wat RSCA niet kan: scoren. Van de Streek maakt er 2-0 van in La Manga. Anderlecht reageert meteen. Na een overtreding op Teodorczyk zet de Poolse spits zich zelf achter de bal. Vanop de stip maakt hij er 2-1 van tegen FC Utrecht.

10/01, 17u05: Vanaken krijgt het aan de stok

Even een opstootje. Zowat de hele technische staf van Club en Groningen moeten de spelers uit elkaar halen. Aanleiding: Vanaken die zich laat opnaaien door een tegenstander. Wel mooi om zien hoe iedereen voor elkaar opkomt bij Club.

10/01, 17u03: Antwerp 1-3 achter

75' Glatzel maakt er 1-3 van voor Heidenheim.

10/01, 17u03: Boljevic ontbrak bij Waasland-Beveren

Boljevic ontbrak opnieuw bij Waasland-Beveren. Hij blijft sukkelen met maagproblemen en gaat naar de dokter.

10/01, 17u01: Trossard traint buiten

Trossard traint buiten. Hij loopt rondjes met de physical coach.

rv
Kjell Doms rv

10/01, 16u59: Horvath houdt Club recht

80' Grappig zicht: Tomecak houdt even in en babbelt tijdens de match zo'n 10 seconden met Leko die hem tactische richtlijnen geeft. Niet veel later houdt Horvath Groningen van de gelijkmaker aan de rand van het strafschopgebied. Club blijft wel de betere ploeg.

10/01, 16u57: Vijf wissels bij Anderlecht

Vijf wissels bij Anderlecht aan de rust: Spajic, Amuzu, Chipciu, Lokonga en Teodorczyk komen tussen de lijnen voor Deschacht, Saief, Appiah, Hanni en Ganvoula.

10/01, 16u57: 67' 1-2 voor Heidenheim treffer van Steurer

10/01, 16u54: Wedstrijd koppen op doel bij STVV

10/01, 16u53: Rusten voor KV Mechelen

1-1 bij de rust in KV Mechelen - Ingolstadt. Een erg stevig duel, met weinig kansen en twee terechte penalty's voor Ingolstadt. Maar ook een terechte tussenstand. Malinwa had het grootste deel van de eerste helft goed onder controle.

10/01, 16u52: Vanaken schildert vrije trap binnen: 2-1

Club net als in de eerste helft de betere ploeg, maar Dennis laat tot drie keer toe een goede kans liggen. Meteen daarna schiet Vanaken een vrije trap proper binnen. Ook de jonge Diatta maakt zijn debuut, hij vervangt Refaelov die toonde dat hij nog van waarde kan zijn.

10/01, 16u50: Oostende wint tweede oefenmatch

Geen wijzigingen meer in de tweede helft en dus wint KVO zijn tweede oefenmatch op stage met 2-0. Na de rust viel Ndenbe uit met een dijblessure en vierde Berrier zijn rentree. De kustploeg keert zo met een goed gevoel terug naar het hotel in Murcia na een eerdere nederlaag tegen Stuttgart (5-2)

KVO: Vanhamel; Capon (60’ Rezaeian), Bushiri, Van der Heyden, Ndenbe (68’ Bjelica); Canesin (75’ Bataille), Vandendriessche, Özkan, Conte; Musona (60’ Berrier), Akpala (75’ Bah) Doelpunten: 18’ Bushiri (1-0), 39’ Capon (2-0)

10/01, 16u49: Coosemans pakt strafschop

Opnieuw strafschop voor Ingolstadt. Coosemans tackelt Kutschke omver. Maar de Mechelen-doelman pakt, net als zijn collega Moris in de vorige oefenwedstrijd. Het blijft 1-1 met de rust in zicht.

10/01, 16u46: Anderlecht gaat met achterstand rusten

Bij de pauze staat het 1-0 voor Utrecht tegen Anderlecht in La Manga. Kerk scoorde al snel voor de Nederlanders, waarna paars-wit de partij in handen nam. Gerkens, Appiah en Ganvoula lieten evenwel de gelijkmaker liggen.

10/01, 16u42: Tomecak maakt zijn debuut voor Club

62' Tomecak maakt zijn debuut. Hij vervangt Vossen en gaat als linksmidden spelen. Daardoor komt Dennis naast Wesley in de spits.

10/01, 16u41: Antwerp slikt gelijkmaker

Heidenheim scoort tegen 1-1. De treffer komt op naam Lankford.

10/01, 16u40: Gent 1-3 achter

De klus wordt nog wat lastiger voor Gent. Hosiner lukt de 1-3. Uiteindelijk weerklinkt het eindsignaal ook. Gent verliest met 1-3.

10/01, 16u38: Appiah laat gelijkmaker liggen

Appiah mist de kans op de gelijkmaker in een evenwichtige eerste helft. Na een goeie actie van Ganvoula scoort de Anderlecht-rechtsachter niet voor een leeg doel. Utrecht leidt nog steeds met 1-0 in La Manga. Enkele minuten later laat ook Ganvoula, oog in oog met de doelman, de 1-1 liggen.

10/01, 16u37: Rits met de 1-0 voor Malinwa

1-0 voor KV Mechelen op het half uur tegen Duitse tweedeklasser Ingolstadt. Na een aanval door het centrum wordt Kolovos neergehaald, maar het spel gaat door en Rits schiet overhoeks binnen. Malinwa lijkt de match goed onder controle te hebben.

10/01, 16u35: Waasland-Beveren trekt naar het strand

Waasland-Beveren houdt vanmiddag een krachtsessie op het strand. ‘t Is eens iets anders dan altijd de fitness in te kruipen.

rv
Michaël Vergauwen rv

10/01, 16u32: Ook nieuwe jongens bij Antwerp

Antwerp begint tweede helft met zeven nieuwe spelers. 

ANTWERP: Tweede helft: Bolat - Achter, Ghandri, Borges, Corryn - Haroun, Randriambololona, Pitroipa - Touré, Ardaiz, Jaadi.

10/01, 16u26: Zes wissels bij Club, Groningen met de gelijkmaker

Club start aan tweede helft met zes wissels. Horvath, Simons - als kapitein - Mechele, Vanaken, Wesley en Dennis komen in de ploeg. Simons speelt centraal in de verdediging, Masovic schuift naar rechts in de gekende 3-5-2. Lars Veldwijk maakt ondertussen gelijk, hij verschalkt Horvath die Hubert is komen vervangen. 

10/01, 16u16: Antwerp op voorsprong

Jelle Van Damme scoort in de 40ste minuut na een hoekschop van Hairemans. Heidenheim moet dus achtervolgen. Dat is meteen ook de ruststand.

10/01, 16u15: Gent moet achtervolgen

Gent geeft de voorsprong tegen Union Berlin uit handen. Hedlund maakte zonet de 1-2.

10/01, 16u08: Union Berlin met de gelijkmaker

AA Gent na rust: Thoelen; Foket, Dussenne, Rosted, Avila; Raskin, Chakvetadze, L. Verstraete; Kalu, Janga en Koita. Ondertussen werd ook de 1-1 gemaakt.

10/01, 16u05: Anderlecht moet al achtervolgen

Na amper drie minuten staat Anderlecht op achterstand tegen FC Utrecht. Kerk opent de score voor de Nederlanders met een knappe plaatsbal.

10/01, 16u04: Bijna 2-0 voor Club Brugge

Bijna 2-0, de keeper van Groningen haalt knap de vrije trap van Denswil van onder de lat.

10/01, 15u59: Vitas en Tainmont starten tegen Ingolstadt

KV Mechelen begint tegen Duitse tweedeklasser met hun basisploeg. Coosemans, Paulussen, Cocalic, Vitas, Cobbaut; Tainmont, El Messaoudi, Rits, Matthys; Kolovos, Pedersen. Vitas viert dus zijn terugkeer na langdurig blessureleed en ook nieuwkomer Tainmont krijgt speelminuten. 

10/01, 15u58: KV Mechelen wint eerste partij

Afgelopen! KV Mechelen wint met 2-1 van VFL Osnabrück. Op basis van de tweede helft verdiend. De beslissende fase? Moris die de penalty voor de mogelijk 0-2 redt, waarna Bandé de 1-1 maakte. Doelpunten '67 Agu, '70 Bandé, '76 De Bie. Nu volgt meteen de match tegen tweedeklasser Ingolstadt.

10/01, 15u56: Opstelling Anderlecht tegn Utrecht

rv
RV rv

10/01, 15u38: Erop en erover

2-1 voor KV Mechelen. Kawaya zet voor, Ouattara kopt door en de jonge verdediger Maxime De Bie schiet goed binnen. Erop en erover voor Malinwa

10/01, 15u36: Vossen trapt Club op voorsprong

Na 17 minuten spelen staat Club Brugge na een knappe actie op voorsprong.  Refaelov speelt de bal goed in en Vossen legt hem overhoeks binnen.

Wouter Devynck

10/01, 15u33: Bandé schiet raak

Lang stond Mechelen niet op achterstand. Bandé wist de openingstreffer van Agu snel uit. De Burkinees schiet de bal in het lege doel, nadat Ouattara werd gehinderd. 1-1. 

10/01, 15u32: Horemans moet naar de kant

Ondertussen minder goed nieuws vanuit Oliva. Na een klein halfuur spelen valt Gent-verdediger Horemans uit met knieblessure. Dussenne is zijn vervanger.

10/01, 15u30: Habran en Nazaryna mogen meteen kunnen etaleren

Antwerp begint op dit moment aan haar oefenwedstrijd tegen FC Heidenheim, een Duitse tweedeklasser. Bölöni rekent voor de eerste 45 minuten op volgende namen: Bolat- Buta, Ghandri, Borges, Van Damme - Corryn, Nazaryna - Limbombe, Hairemans, Habran - Owusu. Nieuwkomers Habran en Nazaryna staan dus meteen in de basis. 

Stijn Joris

10/01, 15u26: Malinwa moet achtervolgen

In minuut 67 klimt Osnabrück op voorsprong. Álvarez schiet een vrije trap op de paal, Agu loopt binnen. KV Mechelen heeft nochtans de beste kansen. Een minuut later komt Malinwa met de schrik vrij, Moris pakt een penalty. 

10/01, 15u17: 18-jarige scoort voor KVO

Rocky Bushiri brengt Oostende op voorsprong. De 18-jarige verdediger maakt op aangeven van Akpala het openingsdoelpunt. De manschappen van Custovic 1-0 voor tegen Erzgebirge Aue. 

10/01, 15u12: Buffalo's op voorsprong

Kalinic moest al drie goede reddingen doen, maar na twaalf minuten staat Gent wel op voorsprong. Esiti schiet een teruglegger van Sylla vanaf de 16 meter in de kruising. Wie zei dat de Nigeriaan niet kon scoren?

10/01, 15u06: Gent tegen Union Berlin

Ook Gent is aan haar oefenmatch tegen Union Berlin begonnen. Yves Vanderhaeghe stuurt de volgende elf namen de wei in. Kalinic; Foket, Horemans, Bronn, Asare; Esiti, Kubo, L. Verstraete; Yaremchuk, Sylla en Dejaegere

10/01, 15u01: Invallers bij Oostende

Ook Oostende oefent vandaag. De Kustboys geven de Duitse tweedeklasser Erzgebirge Aue partij. Custovic brengt de invallers - samen met Capon en Musona - aan de aftrap. Berrier begint vanaf de bank, wellicht omdat hij de voorbije dagen wat last had aan de heup. De Duitse tegenstander brengt zijn sterkste elftal aan de aftrap.

KVO: Vanhamel, Van Der Heyden, Bushiri, Ndenbe, Capon, Vandendriessche, Özkan, Musona, Conte, Akpala en Canesin. 

10/01, 15u00: Hubert tussen de palen bij Club

Geen debuut voor Gabulov in doel voor het oefenduel tegen het Nederlandse Groningen. Logisch omdat hij niet speelgerechtigd is tegen Charleroi. Hubert staat onder de lat. 

Wouter Devynck

10/01, 14u51: Nog geen goals bij Mechelen

De eerste helft tussen Mechelen en Osnabrück zit erop. De Duitse tweedeklasser is de betere ploeg, maar Malinwa versierde wel de beste kansen. Nieuwkomer Ouattara miste de beste mogelijkheid nadat hij op snelheid alleen op de doelman afging. Gescoord werd er dus nog niet: 0-0 bij de rust. 

10/01, 14u46: Gigot niet tegen Union Berlin

Gigot speelt niet in de oefenmatch van AA Gent tegen Union Berlin. Hij ondervindt lichte hinder aan de voet. 

10/01, 14u15: Decarli is vader geworden 

Saulo Decarli is vader geworden van een zoontje Isak. Dat liet Club Brugge weten op haar website. Moeder Kristina en het kind stellen het goed. De Zwitserse verdediger verliet gisteren al het trainingskamp van de Bruggelingen in het Spaanse Sotogrande om naar zijn thuisland te vertrekken.

10/01, 14u00: Oefenpot voor Mechelen 

KV Mechelen werkt vandaag twee oefenduels af. Om dit uur treft het VFL Osnabrück, een Duitse derdeklasser, om 16u staat Malinwa tegenover tweedeklasser Ingolstadt, vorig jaar gedegradeerd naar de tweede Bundesliga. Tegen Osnabrück kiest Jankovic voor deze elf: Anthony Moris, Jules Van Cleemput, Maxime De Bie, Hannes Smolders, Willems Dani, Rob Schoofs, Glenn Claes, Andy Kawaya, Ouattara, Hassane Bandé en Randall Leal. 

Dieter Peeters
Dieter Peeters

10/01, 13u57: Ndiaye geeft verstek

Jans, Myny en Seck pikten zonder problemen weer aan bij de groepstraining van Waasland-Beveren. Ndiaye (trap op de knie) moest verstek geven. Vanmiddag traint W-B op het strand. De deuren gesloten houden wordt dus lastig. Er zal aan kracht en preventietraining worden gedaan. Morgenmiddag houdt de Wase ploeg een teambuildingsactiviteit. Net als veel andere teams hier in de buurt, gaan ze padellen.

10/01, 13u32: pech voor De Sutter

Tom De Sutter ontwrichtte zijn schouder op stage. Hij zal deze week allicht niet meer kunnen meedoen aan de groepstrainingen bij Lokeren.

10/01, 13u21: de zeven 'posten' van Essevee

De luchtige fitnesstraining van Zulte Waregem is ten einde. Iedere speler doorliep zeven verschillende 'posten'. De vermakelijkste: de oefeningen gericht op het kopspel. Vooral aanvoerder Davy De fauw bleek bijzonder trefzeker. Vanmiddag, om 17u, traint Essevee opnieuw. Benieuwd of Bongonda dan wél mee mag doen.

10/01, 13u05: Ochtendtraining bij Kanaries afgelopen. Tijd voor een proteineshake

FKS

10/01, 12u48: Lokeren verliest pijnlijk

3-4 is de eindstand in het oefenduel tussen Lokeren en het Spaanse Elche. De troepen van Peter Maes wisten tot drie keer toe een achterstand ongedaan te maken, maar een vierde tegentreffer was er te veel aan. 

10/01, 12u32: De goals blijven vallen 

Vijf minuten later staat het 3-4. Na een blundertje van Skulason laat Elche de netten trillen. 

MVS

10/01, 12u24: Stilaan doelpuntenfestival

In minuut 65 hijst Lokeren zich opnieuw op gelijke hoogte. Skulason tekent met een lekkere knal voor de 3-3. 

10/01, 12u20: Drie afwezigen bij Lokeren

Söder (achillespees) en De Sutter (schouder) zijn er niet bij tegen Elche. Benchaib (lichte hersenschudding) ontbreekt ook.

10/01, 11u47: Lokeren weer op achterstand

42’ 2-3 Elche. Mpati wordt veel te makkelijk dolgedraaid, de aflegger wordt voorbij een kansloze Verhulst in de korte hoek gelegd.

10/01, 11u46: Inhaalmatch tegen Genk in het gedrang voor Lombaerts

Voor Nicolas Lombaerts, die na een pijnlijke val gisteren de oefenstage heeft verlaten, komt de inhaalmatch van dinsdag tegen Racing Genk waarschijnlijk te vroeg. De Bruggeling werd op het thuisfront verder onderzocht aan de long, die in de oefengalop tegen Stuttgart geraakt werd, en moet even rust nemen. De verdediger zou wel kunnen trainen, maar kan op dit moment niet tot het uiterste gaan. Afwachten of de belangrijke schakel dat begin volgende week wel kan. Het uitvallen van Lombaerts tegen de Limburgers zou een domper zijn voor KV Oostende, dat ook al Rozehnal moet missen wegens privéredenen. Bossaerts komt in aanmerking om de sterkhouder indien nodig te vervangen. De belofteninternational maakte maandag tegen Stuttgart alvast een goeie beurt nadat hij maandenlang - onder andere door blessures - buiten beeld was. Hij mag hopen op zijn eerste speelminuten dit seizoen.

KVO werkt op dit moment de ochtendtraining af. Vanmiddag komen de invallers aan bod in de tweede oefenmatch tegen hotelgenoot en Duits tweedeklasser Aue. Ook Capon en Musona treden aan. De twee basisspelers waren omwille van diverse redenen niet helemaal fit om tegen Stuttgart met de basiself in actie te komen.

Photo News

10/01, 11u35: De Ridder stelt gelijk

En opnieuw haalt Lokeren de achterstand op. Nieuwkomer Mendy houdt goed zijn man af en bedient Huppert. De Nederlander vindt op zijn beurt De Ridder, die voor de gelijkmaker tekent. Vier doelpunten na een halfuur: 2-2.

Michaël Vergauwen

10/01, 11u33: Dussaut op post bij STVV

Ook bij Sint-Truiden zijn ze met de ochtendtraining begonnen. Met Dussaut, maar nog altijd zonder Charisis (pubalgie), Gueye (buikspieren) en Acolatse (lies).

10/01, 11u28: Waaslanders opnieuw op achterstand

Elche klimt opnieuw op voorsprong: 1-2. Lokeren komt vaak een stapje te laat. De Spaanse derdeklasser is de betere in het spel, een slap wedstrijdbegin van de Waaslanders. 

Michaël Vergauwen

10/01, 11u18: Lokeren reageert meteen 

Maar lang staat die achterstand niet op het scorebord. Hupperts treft raak na een steekbal op maat van Michel. De Nederlander omspeelt de doelman en werkt makkelijk af. 1-1. 

10/01, 11u16: Elche klimt op voorsprong

Lokeren moet vroeg achtervolgen. De Spanjaarden flirten met de buitenspelval, glippen erdoor en scoren. Peter Maes is vanzelfsprekend 'not amused.'

10/01, 11u12: Bongonda traint apart

Zulte Waregem begint aan de eerste training van de dag. Mét Theo Bongonda in Essevee-outfit. De middenvelder traint wel apart, want Trabzonspor heeft de flankaanvaller nog steeds niet vrijgegeven. 

Jonas Van De Veire

10/01, 11u10: Andrijasevic weer op het veld

Vanochtend stabilisatie-oefeningen op het veld bij AA Gent, daarna naar de fitness. Franko Andrijasevic trainde apart met Renato Neto. Christiansen en Imbrun hielden het bij lopen. Simon (enkel) en Machado (quadriceps) kregen verzorging. Deze namiddag om 15 uur staat een oefenmatch tegen Union Berlin op de agenda.

10/01, 11u06: Lokeren oefent tegen Elche

Lokeren begint zo meteen een oefenwedstrijd tegen de Spaanse derdeklasser Elche met de volgende elf: Verhulst, Marzo, Joher, Filipovic, Mpati, Overmeire, Michel, Hupperts, De Ridder, Straetman en Mendy. De enige nieuwkomer, Jean Mendy, staat dus meteen diep in de spits. 

Michaël Vergauwen

10/01, 11u05: "Beste spits tegen wie ik speelde in België? Ik kan moeilijk Teo zeggen hé?" 

Lokeren begint zo meteen tegen Elche met: Verhulst, Marzo, Joher, Filipovic, Mpati, Overmeire, Michel, Hupperts, De Ridder, Straetman, Mendy. Bij Lokeren gooit vooral Filipovic hoge ogen dit seizoen. “Beste spits tegen wie ik speelde? Ik kan nu toch moeilijk Teo zeggen hé?” 

Lees er alles over op DEZE PAGINA

10/01, 11u: Vanzo terug na 14 maanden blessureleed

30 oktober 2016. Die dag speelde Floriano Vanzo (tegen Anderlecht, 82 minuten) zijn laatste wedstrijd voor Waasland-Beveren. Gistermiddag, ruim 14 (!) maanden later, mocht hij eindelijk weer opdraven. Vanzo knokte zich voorbij twéé kruisbandoperaties weer richting voetbalveld. Een monoloog.

Floriano Vanzo's comeback voor Waasland-Beveren in de oefenmatch tegen Darmstadt.
MVS Floriano Vanzo's comeback voor Waasland-Beveren in de oefenmatch tegen Darmstadt.

10/01, 10u50: Club Brugge traint niet, straks oefenwedstrijd tegen Groningen

Voor één keer geen ochtendtraining voor die van Club Brugge. Deze middag (15u15) staat er immers de enige oefenmatch van deze winterstage op het programma. Tegenstander is het Nederlandse nummer dertien Groningen. German Mera, die gisteravond laat nog de teamactiviteit verliet om aan te sluiten bij KV Mechelen, is er dan niet meer bij. Morgen vliegt blauw-zwart terug naar België.

Photo News

10/01, 10u40: Foket wil zijn plaats in de Gentse elf afdwingen

Thomas Foket (23) herstelde veel sneller dan ­verwacht van een hartoperatie, maar opnieuw een plaats in de ploeg afdwingen, is niet evident. En dat terwijl er een WK aankomt. Hoeveel geduld heeft Foket? Onze man op stage bij Gent sprak met Foket: "Ik ga niet alles in functie stellen van het WK, ik wil vooral weer basisspeler worden bij Gent." 

Lees ons gesprek met Foket op DEZE PAGINA

Vanochtend trokken de Gent-spelers trouwens voor stabilisatie-oefeningen het veld op, daarna ging het naar de fitness. Franko Andrijasevic staat ook opnieuw op het veld. De Kroaat trainde apart met Renato Neto. Christiansen en Imbrun hielden het bij lopen. Simon (enkel) en Machado (quadriceps) kregen verzorging. Deze namiddag volgt om 15 uur match tegen Union Berlin.

Foket in duel met Sigurd Rosted op stage.
BELGA Foket in duel met Sigurd Rosted op stage.

10/01, 10u25: Pozuelo op één lijn met Clement

De trainerswissel bij Racing Genk doet Alejandro Pozuelo deugd. De Spaanse spelverdeler bloeit tijdens de winterstage weer helemaal open onder nieuwbakken coach Philippe Clement. "We zitten op dezelfde lijn. Stuivenberg? Eigenlijk wil ik aan die periode niet veel woorden vuilmaken. Hij had zijn idee, ik het mijne en dat botste." 

Lees HIER meer over ons gesprek met Pozuelo.

Ondertussen is ook de eerste training bij Racing Genk begonnen. Terwijl de spelers wat rekken en strekken geeft Philippe Clement zijn assistent Jos Daerden aanwijzingen. Aidoo is hersteld van zijn maagklachten en traint mee. Ook Malinovskyi is er opnieuw bij.

Photo News

10/01, 10u20: 'Masterchef' bij Club Brugge

Als insteek voor een leuke teamactiviteit haalde Club Brugge gisteravond niemand minder dan Gert De Mangeleer en zijn souschef Jef Poppe naar Spanje. Het kokende duo van sterrenrestaurant Hertog Jan en bistro L-E-S-S moest de Brugse spelers helpen gerechten klaarmaken voor de commerciële partners van blauw-zwart die ook naar Sotogrande waren afgezakt. Lees alles over de activiteit op DEZE PAGINA

BELGA

10/01, 10u15: Sall is terecht 

Sall is gearriveerd en hervat individueel op het trainingskamp van Antwerp. Voor nieuwkomer Jens Teunckens (Club Brugge) is het zijn eerste dag bij 'The Great Old'. 

Moustapha Sall hervat individueel de trainingen.
rv Moustapha Sall hervat individueel de trainingen.

10/01, 10u: Geen Stanciu op training

Opvallende afwezige bij Anderlecht op training: Nicolae Stanciu. Volgens paars-wit is hij licht geblesseerd. Of het iets met een nakende transfer te maken heeft, is niet bekend.

BELGA

10/01, 8u33: ontgroening Saief

Ook voor nieuwbakken-Anderlechtenaar Kenny Saief was er geen ontkomen aan: het ritueel waarbij een nieuwe speler een liedje moet zingen voor de hele groep. De flankspeler koos voor 'Kiss' van Prince en jawel, hij kreeg er de lachers mee op z'n hand...

10/01, 8u10: Standard terug naar huis

Standard vertrekt rond 9u aan het spelershotel. Om half elf nemen ze hun vlucht naar Eindhoven na een stevige stage. De terugkomst in Luik wordt rond 16u30 verwacht.

10/01, 7u49: Anderlecht vandaag tegen Utrecht

De spelers zullen tevreden zijn. In plaats van voortdurend te trainen staat er vandaag ook een oefenduel op het programma in La Manga. Tegenstander om 16 uur is het Nederlandse FC Utrecht. Wellicht treedt paars-wit aan met een mix van A-kernspelers en beloften. In de voormiddag is er wel nog eerst een klassieke oefensessie. (PJC)

Photo News
Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roos Desreveaux

    de remonte van teo is heropgestart, hij is bevrijd van alle concurrentie en is nu de enige spits, zo kan je vrank en vrij spelen. veel succes teo

  • Dany Herman

    Anderlecht achtervolgd al heel het jaar woehahaa

  • didier de coster

    kenny twas goed gezongen kerel ; cobw