Wij keken met Gille Van Binst naar STVV-Anderlecht op tv: "Het is om te lachen. Nee, een catastrofe"

JH/ Photo News
Het hart van Gille Van Binst (66) bloedt: zijn Anderlecht – waarmee hij in de jaren 70 Europese geschiedenis schreef – kwakkelt ongezien. De legendarische rechtsback keek op tv toe hoe STVV het mes nog dieper in de wonde draaide, het hart op de tong: "Anderlecht dat maar één kans heeft, dat is Anderlecht niet."

Gille Van Binst ging graag in op onze vraag om samen STVV-Anderlecht op tv te volgen, en stelt voor om bij zoon Sven te kijken – die heeft een mooie flatscreen tegen de muur. Een half uur voor de aftrap heeft Van Binst zich in de zetel genesteld, een uitgebreid assortiment borrelhapjes staat op tafel. Kleinzoon Milan (6), pure paars-witte fan, zal later aansluiten, in Anderlechtshirt. Van Binst waarschuwt voor de match: "Als Anderlecht op STVV verliest, is het revolutie."

Dat heeft een lid van de harde kern van Anderlecht hem toch verteld: "Iemand die al twintig jaar op Anderlecht rondloopt, de rest van zijn leven zat hij in ‘den bak’. Hij heeft Anderlecht nooit slechter geweten dan nu, en nu zijn ze ook nog eens bijna failliet. Als ze niet winnen op STVV, gaan er koppen rollen."

Je hebt 24% van dit artikel gelezen
22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Van Rompaey

  Mogen er geen Belgen bij Anderlecht spelen? Zijn die quantité negligable?

 • Loukie Van Ypersele

  Anderlecht mocht nooit in de top 6 staan ,de 7 punten die ze cadeau gekregen hebben in deze vervalste competitie onder ander tegen Waasland -Beveren en andere ploegen door bevriende scheidsrechters ,daar wordt geen woord over gerept ,Heintje ik denk dat uw C.4 nog juist moet ondertekend worden en dat zal geen weken of dagen meer duren.

 • Marc Sagaert

  Vanbinst was een goede speler, maar zijn visie en komentaren ??? En wat Anderlecht betreft..die verkoop ? Een rotte boel waar Vanderstock en Collin niet fier over moet zijn door zo een reeds gehavend en zinkend schip te verlaten. Daar, wordt over gezwegen. Ik heb ook grote twijfels over De overnemer die een kat in een zak kocht om nogmaals onbedacht iets te willen bewijzen.

 • Jean Schoups

  Wie wil nog woorden vuil maken aan zo'n prutsploegske?

 • Kurt Janssens

  Heintje is het kwijt, Heintje is het kwijt, Heintje is het kwijt, ole oleee

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00