Welke titelscenario’s zijn er mogelijk? Mulder lacht: “Misschien speelt Anderlecht toch nog belangrijke rol”

Aly Samatta zag zijn kopbal op 3-3 in blessuretijd tegen de paal stranden.
BELGA Aly Samatta zag zijn kopbal op 3-3 in blessuretijd tegen de paal stranden.
Club Brugge houdt de titelstrijd razend spannend. Dankzij de fel bevochten 3-2-zege verkleint blauw-zwart de kloof met Genk tot op drie punten, met nog twee speeldagen te gaan. Genk speelt donderdag (20u30) op Anderlecht en op de slotspeeldag zondag (18u) thuis tegen Standard, Club trekt naar Standard en sluit af tegen Antwerp.
Lois Openda, maker van de 3-1, met de microfoon voor de Kop.
Photo News Lois Openda, maker van de 3-1, met de microfoon voor de Kop.

19 op 24 telt Club Brugge in deze play-offs, maar nog heeft blauw-zwart het lot niet in eigen handen. Want zelfs als het daar straks nog een 6 op 6 bijdoet, heeft Genk (18 op 24) voldoende aan een 4 op 6 om de titel te pakken. Een puntje op Anderlecht volstaat dus in principe, als er zondag gewonnen wordt thuis van een de jongste weken er matig Standard. Net als Standard wordt Anderlecht, historische vijand van Club, dus een soort van scherprechter. Wat Jan Mulder in de studio’s van Telenet PlaySports verleidde tot volgende uitspraak: “Misschien speelt Anderlecht nog wel een belangrijke rol in deze competitie (lacht).” 

“Tien laatste minuten belangrijk”

Voor Jacky Mathijssen, net als Mulder analist in de studio, is deze nederlaag voor Genk in principe alles behalve een drama. “Deze 3-2 is een redelijk normale uitslag.  Je kan verliezen op Club. Genk zal nu wel ontgoocheld zijn, maar ze mogen zich niet uit hun lood laten slaan en moeten gewoon klaar zijn voor de volgende opdracht. Misschien dat die laatste tien minuten, toen Genk nog fel kwam opzetten en dicht bij 3-3 kwam, wel heel belangrijk zijn geweest. Mentaal kunnen ze die meenemen naar het Astridpark donderdag. Ze hebben het uiteindelijk nog altijd in eigen handen en dat kan Club niet zeggen.”

Heynen en Genk druipen ontgoocheld af.
Photo News Heynen en Genk druipen ontgoocheld af.

Ook Eric Van Meir ziet Genk volgende week zondag vieren. “Ze hebben de beste kaarten. Clement zal wel weten wat hij moet doen de komende twee duels. Uiteindelijk werd het ook geen 4-1 of 5-1.” Nog dit: bij een gelijk aantal punten gaat de titel naar Club, omdat Genk zijn oneven aantal punten na afloop van de reguliere competitie naar boven zag afgerond. Dus eigenlijk geen 3 punten, maar 2 en een half voorsprong voor Genk na de rollercoaster in Jan Breydel.

Clement.
BELGA Clement.

t
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  vergeet niet dat enkele jaren geleden ajax ook zeer diep heeft gezeten en zie maar vandaag , dus beste fans , niet opgeven , alles is tijdelijk ; cobw

 • Senninha Goossens

  Ik ga zelfs,als paarswitte fan, naar de match kijken en voluit voor Genk supporteren.Moet niet hebben van Coucke en Verhaeghe.

 • marc castermans

  Als Anderlechtsupporter hoop ik uit de grond van mijn hart dat Genk Kampioen wordt en dit mag zelfs sporting drie punten kosten. Volgend jaar geen Europees voetbal zal eens een sabatjaar worden om de jeugd te laten doorbreken aan de zijde van enkele ervaren en uitstekende nieuwkomers. Liever twee zeer goede spelers kopen dan tien mislukte buitenlanders.

 • Marko Decandt

  Maar nu mag Anderlecht het eens laten afweten. Ik zou het stom vinden dat Genk door Anderlecht de titel zou mislopen.

 • danny buyse

  Komaan zeg! Anderlecht zal geen enkele punt halen tegen Genk! Ten 1ste gaan ze Club de titel niet gunnen. Ten 2de hebben ze er de ploeg niet voor. En ten derde verdiend Genk de titel. Club heeft al 7 punten meer dan verleden jaar en Genk staat nog 3 punten voor en is dus een duidelijk bewijs hoe sterk Genk is!