Weer geen overtuigende match Club, maar wel opnieuw drie punten: ook een kunst

BELGA
STVV
STV
STVV STV
1
2
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
Geen goeie match, maar toch weer een zege voor Club Brugge vanavond. In de slotfase hielp Ricca de Bruggelingen alsnog voorbij een stug STVV.

Bizarre eerste helft zaterdagavond op Stayen, daar waar STVV van bij de aftrap massaal achteruit liep tot in de eigen zestien meter. Hadden ze gekund, de Truienaars gingen in de eigen spionkop achter doel verdedigen - zo defensief startten de Limburgers. ’t Was geen cadeau voor Club Brugge, bij wie het flitsende al een tijdlang uit het elftal is verdwenen. Okereke kreeg het vertrouwen, maar bakte er wederom niets van. De enige die af en toe nog eens prikt is Diatta - ’t was dan ook geen verrassing dat de eerste Brugse dreiging van zijn voet kwam. Na zeven minuten belandde de poging van de Senegalees - net als in Oostende - via een vijandig been tegen het doelhout. STVV-coach Nicky Hayen schreeuwde zijn troepen vooruit, maar dat hielp niet. Wanneer de Truienaars na twintig minuten voor het eerst op de helft van Club kwamen, was het gek genoeg meteen raak. Mechele en Mata lieten Boli op vrijschop van Colombatto zomaar afwerken bij de tweede paal. De spits vloerde Mignolet in twee keer, Club kon de ogen niet geloven. Blauw-zwart schoot in een kleine kramp, STVV groeide ietwat in de wedstrijd. Met de rust in zicht kwam Club opnieuw opzetten, met een doelpunt als gevolg. Vormer vond de infiltrerende Balanta, die de oververdiende gelijkmaker binnen trapte.

BELGA

VAR keurt 1-2 af

STVV kwam met betere intenties uit de kleedkamer - het leidde snel tot een schuchtere poging van Boli. De beste pass van de Truienaars was er eentje van De Bruyn, maar wel op de doorgebroken Okereke. De Nigeriaan miste evenwel zijn controle en verprutste zo een honderd procent kans - het signaal voor de fans om de naam van Vossen nog wat harder te scanderen. Aan de overzijde kreeg STVV een nieuwe gevaarlijke vrijschop vanop rechts. Met ingehouden adem zag Club de scherpe voorzet net voorbij de tweede paal voorbij waaien. Clement greep in, net als in Oostende haalde hij Okereke naar de kant voor De Ketelaere. Voorbij het uur leek opnieuw Balanta in het geharrewar Club te verlossen, maar dat was buiten de VAR gerekend. Die zag een overtreding voorafgaand aan het doelpunt - geen voorsprong voor blauw-zwart dus.

Ricca de verlosser

In de tweede helft was STVV minstens de evenknie van een slap Brugge, dat na een heel zwak kwartier tien minuten voor tijd via een schot van de ingevallen Tau nog eens kon dreigen. De match leek op een billijk gelijkspel te eindigen, toch kregen we nog een winnaar. Vijf minuten voor tijd opnieuw een atypische doelpuntenmaker bij Club - deze keer hielp Ricca blauw-zwart aan een goal. Wéér geen overtuigende match van de Bruggelingen, maar opnieuw de drie punten. En zo blijft Club maar winnen, wat op zich ook een kunst is.

Photo News

Clement: “Alles winnen tot nieuwjaar”

“We hebben een sterke eerste helft gespeeld”, analyseerde Club-coach Philippe Clement na afloop. “STVV kwam niet over de middenlijn. We kregen een mentale klap met die 1-0, dat was eigenlijk een hold-up op dat moment maar we zijn blijven gaan en harder gaan pushen. Daar zijn we voor beloond. De afgekeurde goal? Volgens mij was er weinig aan de hand. Nu wil ik gewoon alles nog winnen tot nieuwjaar. Dat is mijn intentie.”
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Urdi De vos

  Tegen real gaan ze winnen met 4-0, zijn veel beter dan Real Madrid

 • danny buyse

  Terecht geen penalty van Mechele en die van Sint-Truiden moest geel krijgen voor fop duiken en die goal mocht nooit afgekeurd worden als je ziet dat Vormer tegen Eupen geen strafschop krijgt na een zeer zware duw. Waarom zou dit dat wel een fout zijn in het strafschopgebied?

 • John Ulmer

  Een ploeg die met 8 in de backlijn speelt verdient het van op het einde de boot in te gaan.

 • Geert Vanhulle

  Overwinning was toch dubbel en dik verdiend en dan nog geldige goal afgekeurd

 • eric reynebeau

  Zo wordt men kampioen. In een mindere periode toch de punten pakken.