Wat een ontknoping! Okaka houdt Anderlecht in extremis in titelstrijd

Hoeveel levens heeft Anderlecht? Tot en met minuut 94 leek de titel zo goed als weg voor paars-wit, tot Okaka met een rake kopbal het Astridpark liet ontploffen (2-1). Met bloed, zweet en tranen zwoegden de Brusselaars zich voorbij een moedig KVO, maar één ding is zeker: Anderlecht doet nog volop mee voor het kampioenschap.

Geen drie zonder vier? Anderlecht kon dit seizoen nog geen enkele keer winnen van KV Oostende. Sterker nog, paars-wit kreeg meermaals voetballes van de Kustboys. Vandaag kregen de troepen van Besnik Hasi een unieke kans op revanche. Onder een stralend lentezonnetje konden de Brusselaars, mits winst, de druk bij leider Club Brugge leggen. Eindelijk nog eens tijd voor een grootse prestatie van Anderlecht?

Niet dus. Paars-wit was nérgens in de eerste helft. Mooie nieuwe shirts, en tot daar het hoogtepunt van Anderlecht in het Astridpark in de eerste 45 minuten. Het fluitconcert bij de rust was zelden zo verdiend als vandaag. Okaka, Praet, Tielemans, Acheampong. Noem ze maar op, niets lukte. Oostende voetbalde met vertrouwen en scoorde op een hoekschop. Stilstaande fases, al langer de achilleshiel van dit Anderlecht. Dendoncker liet zich in de luren leggen en zo kon Godeau de score openen. Op slag van rust moest Nuytinck tot twee keer toe de 0-2 voorkomen. Wat een wanprestatie.

Na een bolwassing tijdens de rust kwam Anderlecht een pak gretiger voor de dag. Al na twaalf seconden besloot Okaka voorlangs. Oostende liet zich afbluffen en stak zelf een handje toe. Na een domme penaltyovertreding van Vandendriessche nam Tielemans - nochtans niet bezig aan zijn beste partij - zijn verantwoordelijkheid op. Net 19 geworden, maar o zo veel karakter. Met een harde knal zette Tielemans de 1-1 op het bord. Paars-wit duwde door en had zelfs een tweede elfmeter verdiend na een tackle met twee voeten vooruit van Ovono. De ref sloot onbegrijpelijk de ogen.

Tot en met minuut 94 vierden ze in Gent en Brugge een feestje, tot Okaka met een rake kopbal het Astridpark liet ontploffen. Wéér een zege in extremis voor Anderlecht, maar wel eentje van goudwaarde. Club Brugge weet wat gedaan straks: winnen.

Onze man in het Astridpark zag een magische Suárez aan het werk. Lees zijn verslag nu op HLN SPORT PLUS! Proef NU voor 1 euro 5 weken lang van HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees.

BELGA
photo_news
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
photo_news
photo_news