Wat als competitie later start? Topclubs passen voorbereiding niet aan

BELGA
De competitie in 1A begint normaal gezien op 8 augustus, maar wat als de competitiestart moet uitgesteld worden naar aanleiding van de perikelen met Waasland-Beveren? Navraag leert dat de topclubs hun voorbereiding voorlopig niet aanpassen.

Nu het BAS de degradatie van Waasland-Beveren als ‘onrechtmatig’ heeft gecatalogeerd, rijst opnieuw de vraag of de competitie in 1A met 16, 17 of 18 ploegen zal worden betwist. Pas rond 27 juli zal de Algemene Vergadering van de Pro League een beslissing kunnen nemen, maar ook dan dreigen nog rechtszaken allerhande. De vraag is dan ook of de competitie op 8 augustus uit de startblokken zal kunnen schieten. Misschien moet die voorbereiding op de competitiestart straks wel verlengd worden, mét extra oefenwedstrijden en een piek naar een latere datum toe.

BELGA

Voor Club Brugge en Antwerp maakt het sowieso allemaal niets uit, want zij moeten klaar zijn voor de bekerfinale op 1 augustus. Navraag leert dat ook de andere topclubs hun voorbereiding voorlopig niet aanpassen. “We zitten nu al met een overvolle kalender, Europees voetbal inbegrepen moeten we ons nu al richten op drie wedstrijden per week”, klinkt het bij AA Gent. “Onze voorbereiding blijft dan ook gericht op een competitiestart op 8 augustus.” 

Hetzelfde geluid bij Anderlecht: “Of we nu met 16, 17 of 18 zullen spelen, maakt niet uit. Met een tweede mogelijke coronagolf én een EK dat eraan komt, kúnnen we niet anders dan op 8 augustus beginnen. Daar blijven we onze voorbereiding dan ook op richten.” Ook bij Standard en RC Genk ziet men voorlopig geen aanleiding om de voorbereiding aan te passen.

LEES OOK:

Pro League maakt (onder voorbehoud) kalender voor 1A bekend: Club start tegen Charleroi, Anderlecht opent op veld van STVV

Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frederick Timmerman

    Wat een amateurisme!