Was de bal nu helemaal over de lijn of niet? Club kreeg de treffer wel na discutabele fase

Was de bal nu over de lijn of niet?
RV Was de bal nu over de lijn of niet?

Naast het randgeval rond de 0-1 van Lukasz Teodorczyk, drong een andere prangende vraag zich op in de tachtigste minuut van de topper tussen Club en Anderlecht. Abdoulay Diaby had in de rebound na een fantastische redding van Matz Sels de bal maar binnen te leggen, maar streelde de bal in allerijl te zacht. De vraag was of de bal ook echt helemaal over de lijn ging, want Sels gooide opnieuw al zijn keeperskunsten nog in de strijd om de aansluitingstreffer te voorkomen. Na heel wat discussie kende scheidsrechter Lawrence Visser het doelpunt dan toch toe aan Club Brugge. Onmogelijk te zien en beslissen met het blote oog en ook na de herhalingen op tv, tenzij de mensen van de VAR in het busje over betere beelden beschikten. De aanwezigheid van doellijntechnologie had hier wel welkom geweest, maar die is voorlopig te duur voor onze profclubs.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  Sorry ik ben een club supporter en stond op 2 m er van NEEN hij was niet over de lijn.

 • Jonas Van Berlo

  Lawerence, het zijn niet de voeten, het is elk deel dat de bal kan aanspelen. Dus je kan met je schouders en kop buitenspel zijn.

 • Roger Forier

  Een zekere Mie, die heel waarschijnlijk zelf een doellijn technologie op haar TV heeft geinstalleerd, ofwel....achter het toestel is gaan kijken...;)

 • Marko Decandt

  Je miskijkt je er gemakkelijk op hoor, de bal helemaal over de lijn krijgen, is visueel veel verder dan men denkt. Heb dit in wedstrijden met doellijntechnologie al gezien, de bal lijkt echt goed binnen, maar dan blijkt dat het uiterste vlak van de bal toch nog de doellijn raakt, geen goal dus. Hier ben ik echt geneigd te zeggen dat het geen goal is.

 • Sanne Vermeulen

  Als je het beeld in close up bekijkt zie je dat de bal duidelijk over de lijn is