Ware veldslag uitgebroken na Club-Antwerp: drie zwaargewonden, 120 arrestaties

Mathias Mariën/VTM
Langs de Gistelse Steenweg in Brugge is er na de wedstrijd Club - Antwerp een ware veldslag uitgebroken. Honderden supporters raakten met elkaar slaags, en ook met de ordediensten. Drie mensen zijn zwaargewond afgevoerd, waaronder een officier van de federale politie. Hij kreeg een baksteen vol in het gezicht. Op dit moment zijn al minstens 120 arrestaties verricht.


"De hel is losgebarsten", bevestigt korpschef Dirk Van Nuffel. Diverse cafés moesten verplicht de deuren sluiten. Auto's werden geprobeerd in brand te steken, talloze huizen werden zwaar beschadigd. Het zijn supporters van het Nederlandse ADO Den Haag die voor de meeste ellende zorgen. De politie is massaal ter plaatse. De situatie is op dit moment onder controle. Alle relschoppers zijn overgebracht naar de politiekantoren. De exacte schade zal pas morgen helemaal duidelijk worden. Al vreest de politie dat die hoog zal oplopen

Mathias Mariën

Vlak na de wedstrijd kwam het ook in het stadion tot een schermutseling tussen Club-supporters en de ordediensten. De fans probeerden in het bezoekersvak te geraken, waarna het tot duw- en trekwerk kwam. "Twee stewards en een politieman zijn daarbij ten val gekomen. Ze raakten lichtgewond. Alle amokmakers zullen geïdentificeerd worden", zegt korpschef Dirk Van Nuffel. In totaal waren 400 politiemensen aanwezig rond het stadion.

Het waren vooral aanhangers van het Nederlandse ADO Den Haag in het vak van Club Brugge die het vuur aan de lont staken. Met obscene gebaren en gejoel probeerden ze de Antwerp-supporters te provoceren. Enkele ogenblikken later poogden ze in het uitvak te geraken. "De ordediensten zijn daarbij tussenbeide gekomen. Tot een fysieke confrontatie tussen de rivaliserende supporters is het niet gekomen", zegt Van Nuffel. "De Antwerp-supporters zelf hebben zich relatief rustig gedragen." (lees hieronder verder)

Mathias Mariën

Valse tickets

Vlak voor de wedstrijd merkte de politie op dat verschillende supporters van ADO Den Haag met valse tickets het stadion probeerden binnen te raken. "Zij werden bestuurlijk aangehouden. Onze Nederlandse collega's zullen op de hoogte gebracht worden", zegt de korpschef. Tot grote rellen kwam het op dat moment uiteindelijk niet. "Iedereen heeft prima werk geleverd", besluit Van Nuffel. De politiemacht was dan ook indrukwekkend. Naast gepantserde wagens was ook luchtsteun voorzien.

Mathias Mariën178 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sobek Wessels

  De enige oplossing is zulke gasten 10j effectief te geven en alle schade vergoedingen, incl. gerechts en gevangenis kosten te laten terug te betalen ! Denk dat het snel gedaan is met deze dwazen ? Maar ja de Overheden in Europa willen zulke toestanden om te misbruiken voor hun eigen agenda daarom worden die gasten amper gestraft of gepakt !?

 • DIRK SPRANGERS

  Stilletjes aan is alles heel duidelijk aan het worden. Zoals ik eerder al aanhaalde waren de Antwerp supporters totaal niet betrokken bij deze rellen. Wat blijkt nu,de raid op het café was een vergissing van de Brugse en Haagse zware jongens !! Ze dachten dat er "fans" van Willem II aanwezig waren....er zaten enkel fans van Club. Ook aanwezig bij de rellen....Beerschot ,euh sorry Wilrijk "fans"

 • Paul De Schepper

  Een boete van 500 euro kan iedereen betalen. Wil je zoiets echt aanpakken dan doe je de boetes x 10. En veel sneller een levenslang stadionverbod invoeren dat overal van toepassing is. Ook geen provinciaal of buitenlands voetbal meer. De kans dat je daar betrapt wordt is ook wel bijzonder klein, maar hooliganisme draait ook rond gezien worden.

 • Gunther Podevyn

  Zeer simpel, je geeft forfait cijfers aan Antwerpen. Zal rap gedaan zijn. Of anders een paar matchen zonder publiek.

 • Jens Bynoe

  Een aantal mensen zijn niet helemaal mee met de zaak en kunnen idd niet begrijpend lezen...ik lees onderstaand bijvoorbeeld iemand die de aanhang van RAFC beschuldigd van het "inhuren" van Nederlanders om het vuile werk op te knappen. ADO Den Haag is wel degelijk geassocieeerd met Club Brugge..gelieve dit ook even duidelijk te vermelden in het artikel misschien? Idem op radio en tv..maar Antwerp en hooligans is gelijk aan lees-/luister-/ kijkcijfers zeker.