Waasland-Beveren verrast leider KV Mechelen, STVV komt mee op kop

Zinho Gano scoorde twee keer voor Waasland-Beveren.
Photo News Zinho Gano scoorde twee keer voor Waasland-Beveren.

KV Mechelen is in play-off 2 op eigen veld verrassend onderuit gegaan tegen Waasland-Beveren. De Maneblussers beten met 1-3 in het zand. Twee goals van Zinho Gano vormden de basis voor de onverhoopte driepunter van de bezoekers. In het slot dikte Cools de score verder aan. Ook de gelijkmaker was overigens van Wase makelij: Moren trapte een Mechelse voorzet domweg in eigen netten.

Het verslag van onze man Achter de Kazerne kan u lezen in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro.

Union verzuimde om te profiteren van de uitschuiver van Malinwa. De Brusselaars verloren op het veld van Lierse met 2-1. Alle goals vielen na de pauze. Vinck en een own-goal van Mpati zetten de thuisploeg op rozen. Union kwam niet verder dan de aansluitingstreffer via Aoulad. Door zijn overwinning komt Lierse naast Union mee op de tweede plaats in groep B, op drie punten van leider KV Mechelen.

Hoe Lierse plots weer meedoet voor de groepszege, kan u ook lezen in onze Pluszone.

Jonas Vinck, auteur van de 1-0 voor Lierse.
Photo News Jonas Vinck, auteur van de 1-0 voor Lierse.

Later op de avond hees Sint-Truiden zich wel mee op kop. De Kanaries klopten een alweer bedroevend zwak Standard op Stayen met 1-0. Een goal van Gerkens bij het ingaan van het slotkwartier besliste de wedstrijd. STVV telt nu dertien punten, evenveel als KV Mechelen.