Waasland-Beveren uit gevarenzone na zege tegen zwak Kortrijk

KV Kortrijk heeft geen vervolg kunnen breien aan de goede prestatie van vorige week tegen Club Brugge. De Kerels konden op geen enkel moment een vuist maken tegen een gretig voetballend Waasland-Beveren, dat via Maric op 1-0 kwam en die voorsprong niet meer uit handen gaf. Waasland-Beveren klom dankzij deze zege over Cercle Brugge en Moeskroen Péruwelz naar de dertiende plaats in het klassement.

Waasland-Beveren heeft de laatste rechte lijn in 'Operatie Redding' prima aangevat. De Kerels uit Kortrijk wisten niet van welk hout pijlen maken en werden met 1-0 huiswaarts gestuurd. Waasland-Beveren profiteerde bovendien optimaal van de nederlagen van concurrenten Cercle Brugge en Moeskroen-Péruwelz en het klom naar een voorlopig veilige dertiende plaats. Nu wachten wedstrijden tegen Standard (uit), AA Gent (thuis), Oostende (uit) en Lokeren (thuis).

Twee waarschuwingen
De thuisploeg begon zeer gretig aan de partij en Oumarou knalde de eerste kans rakelings over. Nauwelijks drie minuten later liet Santini Bourabia lopen bij een hoekschop, maar de middenvelder kopte net over. De tweede waarschuwing in enkele minuten tijd zorgde niet voor een reactie bij KV Kortrijk. Integendeel, De Kerels waren onder de indruk van die felle start en ze zouden gedurende de hele wedstrijd niet meer in hun normale spel komen.

Blessure De Smet
Tot overmaat van ramp moest draaischijf Stijn De Smet al snel het veld verlaten. Hij blesseerde zich in de eerste minuut na een stevig contact met D'Ulivo. Net voor het halfuur ontsnapte Kortrijk aan een penalty toen Santini aan het truitje van Bourabia ging hangen. Een loepzuivere elfmeter, maar scheidsrechter Wim Smet had al gefloten voor een voorafgaande - maar onbestaande - fout. De bezoekers reageerden met een vrije schop van Santini, door doelman Steppe vakkundig uit zijn doelvlak gehouden. Maric toonde dat hij een grotere specialist is dan Santini. De middenvelder poeierde het leer op fantastische wijze in de winkelhaak. In de slotfase van de eerste helft kwam Kortrijk iets meer opzetten, maar Marusic en Tomasevic hadden hun dagje niet.

Bijna eigen doelpunt
Na de pauze verwaterde de partij volledig. De thuisploeg was tevreden met de 1-0 voorsprong en leunde achterover terwijl de bezoekers op geen enkel moment een vuist konden maken. De West-Vlamingen dreigden enkel via afstandsschoten, maar doelman Steppe hoefde geen spectaculaire reddingen te verrichten. De Kerels werden nog bijna aan een gelijkspel geholpen door rechtsachter D'Ulivo, die een vrije trap ei zo na in eigen doel kopte.

Maric scoorde zopas de enige treffer van de partij en is dolblij.
BELGA Maric scoorde zopas de enige treffer van de partij en is dolblij.
Stijn De Smet moest al snel naar de kant met een blessure.
BELGA Stijn De Smet moest al snel naar de kant met een blessure.
BELGA
Vreugde bij WB-trainer Brepoels.
PHOTO_NEWS Vreugde bij WB-trainer Brepoels.
Waasland-Beveren verdiende een penalty voor deze trekfout op Bourabia.
BELGA Waasland-Beveren verdiende een penalty voor deze trekfout op Bourabia.
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS