Waasland-Beveren pakt als eerste 6 op 6 tegen Antwerp en springt naar plek zes (1-2)

photo_news
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
1
2
Waasland-Beveren WBE
WBE
Waasland-Beveren
  • Scheidsrechter: Jan Boterberg
  • Waasland-Beveren verloor nog niet onder Vermant
  • Antwerp verloor heenwedstrijd met 3-0
  • Waasland-Beveren en Antwerp speelden vijf keer tegen elkaar, Antwerp won nog niet
Nieuwe update beschikbaar

highlights


nabeschouwing

Vierde wedstrijd, lastige verplaatsingen naar Anderlecht en Antwerp achter de rug en nog steeds heeft Sven Vermant niet verloren met Waasland-Beveren. Zijn start niet gemist, heet dat dan. Op de Bosuil keerde Waasland-Beveren een 1-0-achterstand helemaal om: 1-2. En dat zonder sterkhouders Seck en Morioka.

Geen Geoffry Hairemans in de basis bij Antwerp. Wel Jonathan Pitroipa en Laszlo Bölöni had voor die keuze geen reden tot klagen. De Burkinees was voor de rust bij zowat elke actie betrokken. Na een hoekschop van Pitroipa kon Oulare een eerste keer naar doel koppen. Niet veel later haalde Oulare zwaar uit waarop Davy Roef zich toch een beetje op de zwabberbal verkeek: 1-0.

photo_news

Antwerp drukte door en ging op zoek naar de dubbele voorsprong. Vlak voor rust kreeg 'The Great Old' echter een koude douche. Boljevic liet het eerst nog na om tegen te prikken, niet veel later kon Angban dan toch scoren. Angban stond moederziel alleen aan de tweede paal, maar werd de voorzet van Jans onderweg nog aangeraakt? Wellicht niet. De videoref, aanwezig op de Bosuil, besloot dan ook niet in te grijpen.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Antwerp. Mmaee was snel op de bal, omspeelde Bolat ook en die trok aan de noodrem: strafschop. Koele kikker Isaac Thelin zette de elfmeter feilloos om. Meteen ook de veertiende treffer voor de topschutter in onze vaderlandse competitie.

photo_news

Hairemans werd nog in de strijd gegooid, maar het was Waasland-Beveren dat nog enkele kansen bij elkaar voetbalde. Vooral Ampomah kwam helemaal onder stoom en hij pakte zelfs uit met een 'elastico'. Het bleef bij 1-2. Antwerp lijdt zijn zesde nederlaag van het seizoen.


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop. Waasland-Beveren smeert Antwerp de zesde nederlaag van het seizoen aan. Het doet een uitstekende zaak in de strijd om play-off I.

substitution

Victorien Angban vervangen door Joachim Van Damme

Joachim Van Damme komt in de plaats van Victorien Angban

yellow_card

Gele kaart voor Jonathan Buatu Mananga

Gele kaart Jonathan Buatu

substitution

Nana Opoku Ampomah vervangen door Tuur Dierckx

Tuur Dierckx komt in de plaats van Nana Opoku Ampomah

Drie minuten extra
Kan Antwerp alsnog een punt uit de brand slepen? Het moet zich dan wel reppen, want we krijgen nog drie minuten extra tijd. Bolat moet zelfs nog vol aan de bak op een schot.

yellow_card

Gele kaart voor Ryan Mmaee

Gele kaart Ryan Mmaee

substitution

Aleksandar Boljevic vervangen door Jonathan Buatu Mananga

Jonathan Buatu komt in de plaats van Aleksandar Boljevic
Helemaal leeggestreden gaat Boljevic naar de kant. Hij heeft een uitstekende wedstrijd achter de rug.

Mmaee trapt over
Waasland-Beveren deelt enkele giftige speldenprikken uit aan Antwerp. Mmaee krijgt de tijd om de bal rustig te controleren. Hij kan zelfs nog kijken en trappen. Zijn schot gaat over.

substitution

William Owusu Acheampong vervangen door Joaquín Maximiliano Ardaiz De Los Santos

Joaquín Ardaiz komt in de plaats van William Owusu
Bölöni voert een laatste wissel door. Owusu moet plaats ruimen.

Elastico van Ampomah
Ampomah komt helemaal onder stoom. Op de linkerflank pakt hij uit met een ware elastico. Waasland-Beveren profiteert niet van de fraaie actie.


Demir zet zich door
Met een gelukje wordt Demir op pad gestuurd. Hij kan de bal ook achteruit trekken. Borges kan maar net op tijd de bal ontzetten. Het is nog maar de eerste hoekschop in de wedstrijd voor Waasland-Beveren.


Hairemans trapt naast
Alweer een vrije trap op een zeer interessante plek voor de thuisploeg. Geoffry Hairemans probeert het met zijn goede linker. Zijn schot zwaait ver naast.

photo_news
yellow_card

Gele kaart voor Rudy Camacho

Gele kaart Rudy Camacho

substitution

Faris Haroun vervangen door Geoffry Hairemans

Geoffry Hairemans komt in de plaats van Faris Haroun
'Geofke Deurne-Noord' is zijn bijnaam en meteen wordt nog maar eens duidelijk waarom. Iedereen staat recht op de banken wanneer Hairemans door Bölöni dan toch tussen de lijnen wordt gegooid. Haroun gaat naar de kant.

Rodrigues probeert het meteen
Ivo Rodrigues staat maar net op het veld wanneer hij een eerste keer uithaalt. Een hobbelballetje dat naast zeilt.

substitution

Stallone Limbombe vervangen door Ivo Rodrigues

Ivo komt in de plaats van Stallone Limbombe
Hoofdschuddend loopt Limbombe naar de kant. Bölöni wil het met Rodrigues proberen.

Roef kan makkelijk klemmen
Antwerp krijgt een vrije trap op een interessante plek. Tijd dus voor Pitroipa om zich weer te concentreren. Na wat getrippel krult de Burkinees het leer ook tussen de palen. Het schot is te zacht om Roef in de problemen te brengen.


Nu is het aan Oulare
Antwerp lijkt niet meteen van slag na die 1-2. Het leer wordt opnieuw in de zestien gepompt. Nu is het aan Oulare om te koppen. Roef gaat goed plat.

photo_news
photo_news
yellow_card

Gele kaart voor Jelle Van Damme

Gele kaart Jelle Van Damme

Owusu kopt op Roef
Het spel gaat in de tweede helft ook goed op en neer. Owusu kan nu koppen. Een uitstekende mogelijkheid, maar hij kopt op Roef.

penalty_scored

Isaac Kiese Thelin scoort strafschop

GOAL! 1-2 Thelin!
De huurling van Anderlecht zet zich achter de bal en zet de strafschop ook om. Het is al de veertiende treffer van Thelin in de Jupiler Pro League.

yellow_card

Gele kaart voor Sinan Bolat

Gele kaart Sinan Bolat
Bolat gaat ook het boekje in.

Strafschop Waasland-Beveren!
Mistasten achterin bij Antwerp. Mmaee kan zich doorzetten en valt over het trappende been van Sinan Bolat. Strafschop, geen twijfel mogelijk.


Knappe actie Pitroipa
De Burkinees trekt de lijn van de eerste helft gewoon door in de beginfase. Hij pakt uit met enkele schijnbewegingen. Roef kan maar net pakken.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We voetballen weer op de Bosuil. Krijgen we in de tweede helft wel een winnaar?


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Rusten op de Bosuil. Antwerp had de betere kansen en kwam dan ook op voorsprong via Oulare. Net voor rust stak Waasland-Beveren dan toch de neus aan het venster. Met een reuzekans voor Boljevic, maar het was Angban die voor de 1-1 zorgde.

photo_news
goal

Doelpunt Victorien Angban

GOAL! 1-1 Angban
Waasland-Beveren maakt net voor rust dan toch gelijk. Een vrije trap wordt eerste nog afgeblokt waarop het spel op rechts wordt geopend. Jans kapt naar zijn linker om de bal voor te zwiepen. Aan de tweede paal staat Angban moederziel alleen om binnen te schuiven. Buitenspel of niet? Want het leer werd eerder nog doorgekopt.

yellow_card

Gele kaart voor Faris Haroun

Gele kaart Faris Haroun
Ampomah maakt zich goed los waarop Haroun ingrijpt. Hij gaat als eerste het boekje van Boterberg in.

photo_news

Boljevic laat dé kans op 1-1 liggen!
Net voor rust kon Waasland-Beveren zomaar op gelijke hoogte komen. Nadat Yatabaré de bal verloor kon Boljevic helemaal alleen op Bolat afstormen. De Montenegrijn plaatst de bal onbegrijpelijk naast.


Caufriez moet even bekomen
Terwijl de thuisfans zich weer vocaal volledig achter de ploeg scharen gaat Faris Haroun storen. Caufriez is verrast en schiet de bal dan maar via Haroun buiten. De verdediger van Waasland-Beveren moet even bekomen.


Goede tussenkomst Bolat
Sinan Bolat laat zien dat hij bij de pinken is. Op hoge ballen werd hij vanavond nog niet verrast. Nu proberen de bezoekers hun spits te bereiken. Voor de neus van Thelin verschijnen de grijparmen van Bolat echter.


Haroun kopt maar net naast
Pitroipa zet zich achter zijn zoveelste vrije trap. Ook nu is die gevaarlijk. Jelle Van Damme kopt het leer richting eerste paal. Daar kan Faris Haroun nog naar de bal duiken, maar hij kopt naast.


Uitstekende redding Roef
Nu is Antwerp gevaarlijk na een inworp. Pitroipa, weer hij, zorgt voor de ruimte met een knap hakje op Limbombe. De broer van Anthony waagt zijn kans. Davy Roef pakt dit keer wel uit met een prima redding.

photo_news
photo_news

Boljevic schiet ver naast
Waasland-Beveren wacht vooral op de counter, want daar ligt de ruimte. Boljevic ontsnapt en kapt zich goed vrij. Zijn schot gaat ver naast.


Bolat kan plukken
Aït-Atmane zet zich achter een vrije trap en draait het leer ook in de zestien. Bolat kan makkelijk plukken. Aan de overzijde schiet Limbombe naast.

goal

Doelpunt Obbi Oulare

GOAL! 1-0 Oulare!
Daarnet lukte het niet vanop hoekschop, nu is het wel raak. Obbi Oulare haalt de trekker over en verstuurt een hard schot. Niet meteen helemaal in het hoekje, maar Roef verkijkt zich er toch op. De doelman kan er nog een hand tegen zetten. Dat is niet genoeg om de 1-0 te voorkomen.

Rook verspreidt zich over de grasmat
Vanuit het uitvak ontrekt zich een rookpluim. Die verspreidt zich langzaam maar zeker over de grasmat van de Bosuil.

belga

Uitstekende kopbal Oulare
Pitroipa neemt nu een een hoekschop aan de overzijde. Nu wordt Oulare wel bereikt. De rijzige spits kopt ook op doel, maar zijn poging wordt door Thelin nog weggehaald.

photo_news

Goede hoekschop Pitroipa
De Burkinees is uitstekend aan de wedstrijd begonnen en mag zich nu opmaken voor een hoekschop. Die is goed aangesneden en bij Antwerp gaan ze met twee naar de bal. Borges en Oulare hinderen elkaar dan ook.

photo_news

Camacho net op tijd
Pitroipa wandelt dan toch een keer door de defensie van de bezoekers. Uiteindelijk legt hij opzij voor Owusu, maar Camacho kan nog net tussenbeide komen. Daar kon Owusu bijna uithalen.

Vrije trap Antwerp
De thuisploeg krijgt een vrije trap op de rechterflank, maar de voorzet van Pitroipa wordt weggehaald. De snelle Boljevic kan bijna uitpakken met een uitbraak. Batubinsika kan net op tijd ontzetten.


Ampomah haakt De Laet
Ritchie De Laet bekleedt de rechtsachterpositie en komt in deze beginfase al enkele keren in balbezit. Een druk zettende Ampomah haakt de nieuwkomer van Antwerp even.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
We voetballen in een volgepakte Bosuil.


Aït-Atmane in de basis
Rachid Aït-Atmane werd in de wintermercato naar de Freethiel gehaald en vanavond wordt hij ook in de basis gedropt. Hij wordt gehuurd van Sporting Gijon.

Opstelling Waasland-Beveren:

Roef; Jans, Caufriez, Camacho, Demir; Boljevic, Angban, Aït-Atmane, Ampomah; Mmaee; Thelin

Bank:
Goblet, Buata, Van Damme, Ndiaye, Myny, Dierckx, Verbrugh

De Laet in de basis op de Bosuil
Ritchie De Laet viert zijn terugkeer naar de Bosuil bij Antwerp met een basisplaats. Verder kiest Bölöni achterin voor Batubinsika en niet voor Ghandri. Hij neemt de plek van de geschorste Sall in. Ook Corryn is geschorst. Opvallend: Hairemans start niet en begint op de bank.

Opstelling Antwerp:
Bolat; De Laet, Batubinsika, Borges, Van Damme; Haroun, Yatabaré; Limbombe, Pitroipa, Owusu; Oulare

Bank:
Jezina, Rodrigues, Habran, Siani, Hairemans, Ardaiz, Buta


Videoref aanwezig
Scheidsrechter van dienst Jan Boterberg zal vanavond op de Bosuil worden bijgestaan door een videoref.


"Iedereen moet zich bewijzen"
Sven Vermant pakte bij zijn eerste wedstrijden vijf punten en is dus nog ongeslagen sinds zijn debuut bij Waasland-Beveren. De coach heeft er voor vanavond een goed oog in. "Ik denk dat mijn spelers klaar zijn om de opdracht van vandaag tot een goed einde te brengen. Iedereen moet zich bewijzen."

photo_news