Waasland-Beveren krijgt Club Brugge op de knieën: 1-2

Waasland-Beveren heeft op de laatste speeldag in 2013 voor een heuse stunt gezorgd. De voorlaatste in de stand ging winnen met 1-2 op het veld van Club Brugge. Blauw-zwart klom nochtans op voorsprong na amper één minuut toen Simons een penalty omzette. Twee minuten later hadden de bezoekers al gelijk gemaakt via Bojovic. In de tweede helft zette huurling Trickovski de 1-2 eindstand op het bord. Zo sluit Club Brugge het jaar af met een pijnlijke nederlaag en laat het de kans liggen om even naar de kop van het klassement te springen.

Club Brugge kon vandaag (even) aan de leiding komen van het klassement als het thuis won van Waasland-Beveren. De bezoekers staan op een voorlaatste plaats wat in principe dus een eitje moest worden voor de Bruggelingen. Voorin behield Michel Preud'homme het vertrouwen in Mémé Tchité terwijl Laurens De Bock en Timmy Simons de geschorsten Tom Högli en Bjorn Engels vervingen. Jesper Jorgensen vormde de driehoek op het middenveld met Vadis Odjidja en Victor Vazquez. Bij de bezoekers keken ze vooral naar Dalibor Veselinovic om de doelpunten te maken. Ivan Trickovski en Colin Coosemans keken hun ex-ploeg in de ogen.

Blitzstart
De wedstrijd kende een blitzstart. Al na één minuut legde scheidsrechter Christof Virant de bal op de stip na hands van Karim Belhocine. Timmy Simons ging achter de bal staan en ramde de 1-0 voorbij Coosemans in doel. Een koud kunstje voor de kapitein en het leek erop dat we een doelpuntenfestival zouden krijgen in een goedgevuld Jan Breydel. Amper twee minuten later kwam die voorspelling ook uit, al kwam deze keer het doelpunt niet van blauw-zwarte kant. Op een goed aangesneden vrije trap kopte Mijusko Bojovic de 1-1 voorbij een uitglijdende doelman Mathew Ryan. Vier minuten gespeeld en al twee doelpunten, een leuk begin van de wedstrijd met andere woorden.

Club Brugge nam daarna de wedstrijd in handen. Het ontwikkelde enkele kansen en drukte de Waaslanders terug tot op de eigen helft. Maxime Lestienne was twee keer gevaarlijk, maar het was vooral Waldemar Sobota die de 2-1 aan de voet had. Na een knappe aanval door het centrum en dito pass van Vazquez probeerde de Pool het overhoeks. In de vorige twee wedstrijden, tegen Charleroi en AA Gent, kende hij daarmee succes maar deze keer had Coosemans goed de beelden bestudeerd. Na een leuk eerste halfuur werd blauw-zwart slordiger in zijn spel en de supporters werden ongeduldig. Op slag van rust was Jorgensen er nog dicht bij, maar zijn afgeweken schot verdween langs de verkeerde kant van de paal tegen de netten. (Lees hieronder verder)

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA

Tijdens de rust bleef Vazquez geblesseerd in de kleedkamer. De Spanjaard had te veel last van een trap op de voet en zijn vervanger was Enoch Adu. Blauw-zwart zocht opnieuw naar een vroeg doelpunt, maar deze keer konden de bezoekers de openingsminuten wel doorstaan. Sterker nog, Waasland-Beveren kwam zelfs op voorsprong. Simons miste zijn interceptie achterin waardoor Robert Demjan de achterlijn kon halen. De aanvaller legde terug tot een vrijstaande Trickovski die zijn eerste van het seizoen tegen de netten prikte. Uitgerekend tegen zijn werkgever bracht de Macedoniër, die ingetogen vierde, zijn ploeg op voorsprong.

Zwak blauw-zwart
Club had het daarna erg moeilijk en aanvallend maakte het weinig klaar. Michel Preud'homme greep in en bracht Eidur Gudjohnsen in voor een bleke Jorgensen, maar ook die wissel bracht weinig soelaas. De beste kans was zelfs nog voor Waasland-Beveren, maar Veselinovic wrong een uitstekende mogelijkheid vakkundig de nek om. De frustratie groeide nadien zienderogen bij de thuisploeg, zeker omdat Coosemans soeverein aan het keepen was. Elke hoge bal was voor de ex-jeugdspeler van Club Brugge. Het bleef ook opletten voor de counter van de Waaslanders. Tien minuten voor tijd had Trickovski zijn tweede van de avond aan de voet, maar zijn schot ging rakelings naast de paal. Het was een zwak blauw-zwart in de tweede helft dat geen enkele kans bij elkaar voetbalde. Zo lieten de West-Vlamingen de kans liggen om het jaar met een positieve noot af te sluiten. Waasland-Beveren pakt een knappe zes op zes en maakt de strijd onderin spannender dan ooit.

BELGA
BELGA
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00