Waasland-Beveren huurt Jonas Ivens van Groningen

Jonas Ivens verloor dit seizoen zijn basisplaats bij FC Groningen.
PHOTO_NEWS Jonas Ivens verloor dit seizoen zijn basisplaats bij FC Groningen.
Waasland-Beveren heeft zijn eerste versterking voor na de winterstop al beet. De fusieclub huurt centrale verdediger Jonas Ivens tot het einde van het seizoen van de Nederlandse eersteklasser FC Groningen.

Jonas Ivens (28) is geen onbekende op de Freethiel. Hij doorliep de jeugdreeksen van Beveren en veroverde in het seizoen 2003-2004 een plaats in de A-kern. In 2004 vertrok hij naar tweedeklasser Deinze, waar KV Mechelen hem twee jaar later wegplukte. Met Malinwa promoveerde Ivens in 2007 naar eerste klasse. In juni 2010 verliet hij België en ging voor FC Groningen spelen, maar dit seizoen verloor hij zijn basisplaats bij de Nederlandse eersteklasser.

Glen De Boeck
"Ik kan hier meer speelgelegenheid krijgen dan in Groningen", reageert Ivens tevreden. "Ik had ook bij de nieuwe trainer Glen De Boeck een goed gevoel. Ik ben dan ook blij dat beide clubs tot een overeenkomst zijn gekomen om mij tot het einde van het seizoen uit te lenen. Een langer verblijf is natuurlijk ook altijd een optie."

Vechtlust
Ivens is Beveren en de Belgische competitie naar eigen zeggen blijven volgen. Gisteren was hij een aandachtig toeschouwer bij de thuismatch tegen RC Genk (1-1). "Ik heb een ploeg gezien die veel vechtlust toont. Een ploeg die er alles aan zal doen om het behoud te verzekeren, dus ik heb er wel een goed gevoel bij", besluit Ivens.

Waasland-Beveren gaat de winterstop in met 22 punten uit evenveel matchen. De club staat daarmee vier punten boven de eerste degradatieplaats.