Waasland-Beveren haalt middenvelder Gary Coulibaly

PHOTO_NEWS
Waasland-Beveren heeft de Fransman Gary Coulibaly aangeworven. De controlerende middenvelder tekende een contract voor een jaar met een optie op een bijkomend seizoen. Dat meldt de eersteklasser. Coulibaly komt transfervrij over van de Franse tweedeklasser Ajaccio.

"Met Coulibaly halen we een ervaren middenvelder voor positie zes of acht in huis die voor balans in de ploeg kan zorgen. Hij beschikt over een uitstekende mentaliteit en een groot spelvolume", klinkt het op de clubwebsite.

De 29-jarige Fransman met Malinese roots was zo goed als zijn hele voetbalcarrière actief in de Franse tweede klasse. Hij genoot zijn opleiding bij Bastia en stootte er door tot in het eerste elftal. Na een avontuur bij Istres kwam hij bij AS Monaco terecht, waarmee hij in 2013 kampioen werd in de Ligue 2. Bij de Monegasken kon Coulibaly niet rekenen op spelminuten en dus zocht hij zijn geluk bij tweedeklassers Laval en Ajaccio, waar zijn contract ten einde liep.

Eerder op de dag maakte Waasland-Beveren bekend dat ook doelman Laurent Henkinet (KV Kortrijk) getekend heeft op de Freethiel. .
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.