Ga naar de mobiele website
^ Top

Waarom Anderlecht Weiler mag bedanken als 'Teo' in het Astridpark blijft

Photo News
Als Lukasz Teodorczyk bij Anderlecht zou blijven, heeft het dat aan één iemand te danken. De man die er persoonlijk voor zorgde dat de spits naar het Astridpark kwam: René Weiler.

Het staat al een tijdje vast dat Anderlecht de optie in het contract van Lukasz Teodorczyk zou lichten. Paars-wit zou gek zijn om het niet te doen: 21 goals in 24 wedstrijden is een waanzinnig gemiddelde. Alleen is de optie lichten alleen onvoldoende om de Pool effectief in het Astridpark te houden. De spits zelf moet óók akkoord gaan met een verlengd verblijf in Brussel. Niet evident, met zoveel Engelse en Duitse clubs die als muggen rond 'Teo' zoemen en bedragen kunnen bieden waar Anderlecht alleen maar kan van dromen.

Maar paars-wit heeft één enorm voordeel: Teodorczyk is een loyale gast. Hij vergeet niet vanwaar hij komt en wie hem heeft geholpen om zijn huidige vorm te behalen. Zes maanden geleden verkommerde de Pool nog op de reservebank van Dinamo Kiev. Anderlecht plukte hem daar weg. Met dank aan... René Weiler. Het was de Zwitserse coach die intern enorm heeft aangedrongen op de komst van de aanvaller. Hij zocht een speler met het profiel van 'Teo' - een targetspits die de bal kan bijhouden, maar vooral ook hoog druk kan zetten en blijft werken - en had tijdens zijn tijd bij Nürnberg al zijn oog laten vallen op de aanvaller. Toen slaagde hij er niet in om Teodorczyk binnen te halen, bij Anderlecht lukte hem dat wel.

Wat de manager van Teodorczyk zegt over een verlengd verblijf van de Pool? Hoeveel Anderlecht zou moeten betalen voor de spits en waarom 'Teo' zelf niet wil dat zijn hele transfersom naar Dinamo Kiev gaat? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.

Photo News
BELGA
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug