W-Beveren gaat met drie punten aan de haal op Daknam

Waasland-Beveren heeft een zeer prestigieuze derbyzege geboekt. Op het veld van streekgenoot Lokeren won het team van Stijn Vreven met 1-2. De eerste helft had weinig om het lijf, alle doelpunten vielen in de veel betere tweede periode. Eerst kopte Emond een een hoekschop voorbij Copa, even later deed Ngolok precies hetzelfde aan de overkant. Daarna kon het alle kanten op, maar het was uiteindelijk de fusieclub die het heft naar zich toe wist te trekken. Langil besliste 10 minuten voor tijd de partij met een lage schuiver.

Bob Peeters had geen plaats voor Ayanda Patosi in zijn basiself. De Zuid-Afrikaan, die nochtans goed aan het seizoen was begonnen, miste deze week een training door perikelen omtrent zijn contract. Stijn Vreven hield vast aan zijn vertrouwde recept, al kwam Moren wel in de ploeg. Hij nam centraal achterin de plaats in van de geschorste Buatu.

De openingsfase was weinig opwindend op Daknam, beide ploegen hielden zich vooral bezig met de organisatie achterin. Kansen kregen de supporters aanvankelijk dan ook niet te zien. Halverwege de eerste helft was er dan toch eens opschudding, Enoh kopte een voorzet van Odoi tegen de dwarsligger. Lokeren had daarna veruit het meeste balbezit, maar vertaalde dat niet in concreet doelgevaar. Voor de rest viel er weinig te beleven, niemand baalde om het rustsignaal na een eerste helft waarin vooral de supporters voor sfeer zorgde.

Zoneverdediging faalt
In de tweede periode toonde Waasland-Beveren wel drang naar voren.  Een lange bal bereikte Myny, maar die kon zijn schot niet kadreren. Even na het uur was daar dan nog eens Renaud Emond, de goaltjesdief van vorig seizoen mocht een corner vrijstaand binnenkoppen. Lokeren had het daarna even moeilijk, maar knokte zich terug in de match. Ngolok kopte - alweer na een hoekschop - de 1-1 tegen de netten. Net als aan overkant zag de zoneverdediging er wel zeer knullig uit.

Langil doet het
Na die twee doelpunten kwam er dan eindelijk wat vaart in de match. Lokeren knutselde onder aanvoering van een sterk ingevallen Patosi een aantal mogelijkheden in elkaar, Waasland-Beveren maakte gebruik van de vrijgekomen ruimte. Gano had de 1-2 aan de voet, maar miste onbegrijpelijk. Even later viel de 1-2 dan toch. Steeven Langil, de voorbije weken al vaak uitblinker bij de fusieclub, schoof het leer netjes naast Copa in doel. Het slotoffensief van Lokeren leverde niks meer op.

Door deze zege vervoegt Waasland-Beveren een clubje van heel wat ploegen met 10 punten op een gedeelde tweede plaats. Lokeren blijft op de sukkel en telt na zes matchen slechts 5 punten.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA