Vukomanovic: "Zijn ze gek geworden, reageerden de spelers"

BELGA
Ivan Vukomanovic zat er bijzonder geslagen bij op de persconferentie wanneer Roland Duchâtelet zijn nieuwe trainer josé Riga voorstelde. De man die 28 op 39 haalde maar toch de laan werd uitgestuurd wist niet wat hem overkwam. "Het voorstel om als T2 aan te blijven deden ze enkel om politiek correct te zijn ten opzichte van de spelers en de supporters", doet hij zijn verhaal aan La Dernière Heure.

Wanneer Ivan Vukomanovic de touwtjes in handen kreeg na het vertrek van Guy Luzon stuwde hij Standard mee de top zes in op slechts vier punten van de tweede in het klassement Anderlecht. Toch besliste de top van Standard om de man aan de kant te zetten. "Het voorstel om in de technische staf aan te blijven deden ze enkel om politiek correct over te komen ten opzichte van de spelers en de supporters. Dat zou onhoudbaar zijn. Stel je eens voor dat een assistent-trainer meer te zeggen heeft in de kleedkamer dan de hoofdcoach."

Eerlijk
'Vuko' wilde nog even wat bedenktijd voor het voorstel dat hij kreeg. "Ik had ja kunnen zeggen op het aanbod. Dan had ik José Riga een schouderklopje kunnen geven en nog kunnen doen wat ik wou, maar zo ben ik niet. Ik ben iemand die steeds eerlijk is en in eer en geweten handelt. Daarom besloot ik om Standard te verlaten."

"Ze begrepen het niet"
Hoe reageerde de spelersgroep dan op de beslissing? "Zijn ze gek geworden? Dat was hun reactie. Ze begrepen de beslissing niet. We hebben samen zeer goed werk geleverd en ze hebben er alles aan gedaan om me te overtuigen om toch te blijven."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS