Vukomanovic: de trainer die 71,7% van de punten pakte, maar toch werd opzij gezet

'Vuko' moest de laatste vijftien jaar alleen Dominique D'Onofrio laten voorgaan in het rijtje van efficiëntste Standard-coaches.
BELGA 'Vuko' moest de laatste vijftien jaar alleen Dominique D'Onofrio laten voorgaan in het rijtje van efficiëntste Standard-coaches.

Ivan Vukomanovic werd gisteren verrassend opzijgeschoven bij Standard. Ondanks een 13 op 15, twee zeges tegen Anderlecht en de klim naar de vijfde plaats besloten de Rouches José Riga als nieuwe T1 aan te duiden. Opvallend, want alleen Dominique D'Onofrio legde de afgelopen vijftien jaar een procentueel beter rapport voor als coach van Standard.

Vukomanovic haalde 28 op 39, of 71,7 procent van de punten, sinds hij in oktober Guy Luzon opvolgde. Net iets minder dan D'Onofrio, die van februari 2010 tot juni 2011 72 procent van de punten pakte (108 op 150), en net iets meer dan Michel Preud'homme (137 op 192 of 71,6 %). Ondanks dat op één na beste rapport van alle Standard-coaches sinds 2000 kreeg Vukomanovic te horen dat hij niet langer hoofdtrainer kon blijven. 'Vuko' mocht blijven als assistent, maar bedankte.  

José Riga is de opvolger van Vukomanovic.
PHOTO_NEWS José Riga is de opvolger van Vukomanovic.