Vroege goal Dewaest levert Genk drie punten op tegen Cercle na slappe vertoning

BELGA
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
1
0
Cercle Brugge CER
CER
Cercle Brugge
Genk boekte een logische zege tegen Cercle Brugge, maar had na rust geen overschot. De zoektocht naar een constante in de prestaties gaat ook na de doortocht van het nummer laatst onverminderd verder.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Gelukkig was er Guillaume Hubert voor Cercle, gehuurd van grote broer Club. De doelman van de Vereniging voorkwam met vier geweldige reddingen evenveel doelpunten. Eén keer moest hij zich gewonnen geven op een trap van Sébastien Dewaest. ‘Séba’ was blijven hangen na een hoekschop, ontdeed zich in de zestien van debutant Calvin Dekuyper en schoof dan beheerst in de verste hoek. Het vingertje naar de mond van de kapitein was nergens voor nodig, of was de kritiek de voorbije weken dan onterecht? Soit. Genk verdiend op voorsprong. 

Photo News

Die eerst tien minuten speelde de landskampioen met veel enthousiasme, eens op voorsprong viel de schwung weg. Vreemd, want dit Cercle Brugge is de ideale sparringpartner voor wie wat vertrouwen wil tanken. ’t Kan ermee te maken hebben dat Mazzu vijf nieuwelingen in de ploeg dropte in vergelijking met de midweekse match tegen Liverpool, hij behield wel het vertrouwen in het duo Samatta-Onuachu. Op het halfuur was Genk dicht bij de 2-0. Onuachu devieerde een inspeelpass van Dewaest en zette Samatta zo alleen voor doel, Hubert hield de Tanzaniaan van zijn zesde treffer. Hubert zou zich nadien nóg drie keer onderscheiden. Onuachu, Hrosovsky en Cuesta zagen een zekere goal gekeerd door de Brugse doelman.

BELGA

En het fel gehavende Cercle? Dat hield op Genk acht minuten de nul, dubbel zo lang als vorige week tegen Charleroi. Het gaat de goede kant uit, Herr Storck. Alimami Gory, een Fransman uit Le Havre, was voor rust de enige die op eersteklasse niveau acteerde.

Genk verloor na rust Joakim Maehle opnieuw met een schouderblessure. En Kylian Hazard miste een niet te missen kans voor Cercle. Hij kapte De Norre uit en knalde dan hoog over. Dat hebben we een Hazard al eens beter zien doen. In de absolute slotfase ontsnapte Genk nog toen Coucke de gelijkmaker van Amory van de lijn veegde. Genk toonde bitter weinig in de tweede helft. De kwaliteit van de voorzetten blijft ondermaats, toch cruciaal met Samatta én Onuachu in de box. Het blijft opvallend dat Genk moeite heeft om een ploeg met een pak minder kwaliteiten helemaal weg te zetten. Het zorgde voor rusteloosheid op de bank en in de tribunes. Zolang Genk geen lijn krijgt in de prestaties zal dat blijven duren.

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rik Vrachten

    Wat een schande !! Heb 1e helft gezien op tv en 2e helft naar wat anders gekeken. Om 22u de resterende tijd maat afgekeken . Maar nee , dit was een kampioen onwaardig !!! Oké , maar 3 dagen rust na de CL match , maar dan nog schame you KRCG tegen de laatste v.h klassement !! En ik ben op én top een KRCG fan !!

  • Marc VOETS

    De VAR beter afschaffen!! Als duidelijk truitje-trek in de grote rechthoek geen fout en dus geen penalty meer is voor hen...dat ze dan thuis gaan slapen!

  • verheyen kurt

    hakken over de sloot en eigenlijk onterecht gewonnen. blij voor Dewaest. Hij was de man v/d match met de goal en enkele broodnodige reddingen