Vrije trap Maric wist klasseflits Vázquez uit

PHOTO_NEWS
Een puntje voor elke ploeg: Club Brugge en Lokeren schieten niet zo heel veel op met dit 1-1 gelijkspel. Een vrije trap van Maric wiste al vroeg in de match de klasseflits van Vázquez uit. Blauw-zwart toonde in de eerste helft dat de goede vorm er nu eindelijk zit aan te komen, voor Lokeren kwam de zege in de blessuretijd nog bijzonder dichtbij. Billijk is deze puntendeling dus wel. Blauw-zwart ziet Genk weer verder uitlopen. De kloof met KV Mechelen bedraagt slechts drie punten meer, al hebben de Maneblussers wel een partij extra achter de kiezen.

Copa, Leko, Mokulu, Taravel, Patosi,... Peter Maes miste een halve basisploeg, waardoor op de bank vijf jeudspelers verschenen. Onder hen Bo Geens, de 17-jarige stiefzoon van Theo Custers. Ook Garrido kende echter de nodige personeelsproblemen, temeer omdat Carl Hoefkens in laatste instantie moest afhaken. Als oplossing schudde de Spanjaard een bijzonder offensieve opstelling uit zijn mouw, met Refaelov en Vázquez die Vadis Odjidja flankeerden op het middenveld. Voorin kreeg Gudjohnsen een nieuwe kans als centrale targetman, Lestienne en Bacca dienden als ondersteuning.

Een gewaagde keuze die meteen zijn vruchten afwierp: met één geniale controle zette Vázquez zowel Maric als Persoons in de wind én leverde hij de perfecte assist voor zichzelf. Lazic was kansloos op het schot in de korte hoek.

De bezoekers bleven ook de rest van de eerste helft domineren, op vijf minuten na. Maric mikte in die korte periode echter wel een vrije trap tegen de touwen en Kujovic moest met een zweefsprong zelfs Scholz van de 2-1 houden. Donk was de pineut van dienst, want zijn onnodig duwfoutje leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker. Refaelov speelde een van zijn betere helften, met als toetje een afstandsschot richting kruising. Bacca troefde dan weer El Mouataz af, maar zijn schot verdween voorlangs.

Vázquez mikt de 0-1 voorbij Lazic.
PHOTO_NEWS Vázquez mikt de 0-1 voorbij Lazic.
Maric is dolblij met de gelijkmaker.
BELGA Maric is dolblij met de gelijkmaker.
Zijn spelers kwamen in de eerste helft telkens een stapje te laat, vond Maes.
BELGA Zijn spelers kwamen in de eerste helft telkens een stapje te laat, vond Maes.
Het gemekker van Vázquez bleef onbestraft.
PHOTO_NEWS Het gemekker van Vázquez bleef onbestraft.

Vázquez en El Mouataz ontsnappen aan rood
Na de pauze maakte het goede spel plaats voor slordigheden, pittige duels en storende overtredingen. Vázquez ontsnapte zelfs aan een tweede gele kaart toen hij in de clinch ging met de lijnrechter, aan de overzijde had El Mouataz een ander kleurtje van karton verdiend voor zijn dwaze tackle op Trickovski.

Tussen al het gemekker door creëerde Vázquez nog twee keer gevaar met zijn geweldige traptechniek. Het dichtst bij de 1-2 kwam Bacca nog, maar een fantastische tackle van Scholz blokte de combinatie met Refaelov af. In het oog te houden, deze 20-jarige Deen. Lokeren hield zich de tweede helft afzijdig, tot de blessuretijd aanbrak: dan knalde Overmeire plots vanuit het niets tegen de paal en schudde Kujovic nog een klassereflex uit zijn mouw om Maric het zwijgen op te leggen. Volgende keer beter dan maar voor de Bruggelingen, thuis tegen... Anderlecht.

Ook El Mouataz ontsnapte aan rood.
BELGA Ook El Mouataz ontsnapte aan rood.
Met een prachtige save bezorgde Kujovic zijn team alsnog een verdiend punt.
PHOTO_NEWS Met een prachtige save bezorgde Kujovic zijn team alsnog een verdiend punt.
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS