Vossen scoorde eerste Gouden Goal van de terugronde

Het Gala van de Gouden Schoen nadert met rasse schreden en dus wordt het drummen om nog in de ultieme selectie voor Goal van het Jaar te geraken. Op de eerste speeldag van de terugronde ging Jelle Vossen met de Gouden Goal, die we in samenwerking met VTM stadion organiseren, aan de haal. Zijn laatste van vier goals (na hakbal Vormer) was de mooiste. Herbekijk de vijf genomineerde goals alvast in bovenstaande video en de uitslag in onderstaande poll.

De Gouden Goal van de week dingt telkens mee naar de titel van Gouden Goal van de Maand. Op het Gala van de Gouden Schoen wordt dan de ultieme Gouden Goal van het Jaar bekendgemaakt. Voortaan verkiezen we de Gouden Goal met een 'open' poll: iedereen kan stemmen, registratie is niet meer nodig.

belga/photonews

1. Aleksandar Bjelica, de 2-1 in Club Brugge - KV Mechelen
Toen hing Mechelen nog niet in de touwen en toonde de Servisch Nederlandse flankverdediger nog eens dat hij buskruit in de linkervoet heeft. Vanuit een scherpe hoek hoog in het dak van de goal, in wat uiteindelijk niet meer dan een Mechelse eerredder bleek te zijn.

2. Jelle Vossen, de 6-1 in Club Brugge - KV Mechelen
Een avond om niet gauw te vergeten voor de Club-spits. Vier goals en zeker zijn laatste mocht er wezen, vooral dankzij het knap voorbereidend werk van eerst Refaelov en vervolgens Vormer, die aflegde met een hakje. De afwerking voor Vossen was vervolgens kinderspel.

3. Anthony Bassey, de 2-1 in Eupen - Westerlo
Aan de Kehrweg hebben de jongens van Eupen stilaan een patent op knappe goals. Een flankverandering bracht de Nigeriaanse middenvelder in stelling. Van Langendonck is een van de grootste keepers in eerste, maar tegen de zware afstandsknal van Bassey had ook hij geen verhaal.

4. Knowledge Musona, de 3-0 in KV Oostende - RC Genk
Wat een combinatie! Berrier zet een actie op en via Canesin en een hakje van Dimata krijgt de spelmaker de bal terug. Hij legt simpel breed tot bij Musona en die jaagt de bal heerlijk in de verste bovenhoek.

5. Junior Edmilson, de 4-1 in Standard - Zulte Waregem
Essevee hing in de touwen met z'n tienen en dat maakten de Rouches met een heerlijk slotakkoord duidelijk. Belfodil ging op wandel in de vijandelijke zestien om aan de achterlijn met een perfect gemeten voorzet uit te pakken. De herneming in de retro van Edmilson was subliem.

Poll

Wie scoorde Gouden Goal van speeldag 16?

  • Bjelica, 2-1 in Club - KVM 8%
  • Vossen, 6-1 in Club - KVM 39%
  • Bassey, 2-1 in Eupen - Westerlo 8%
  • Musona, 3-0 in Oostende - Genk 27%
  • Edmilson, 4-1 in Standard - Z.Waregem 18%