Vormer ook op Europees vlak assistkoning: in de vijf grootste competities doet niemand beter

Photo News

Met zijn nieuwe beslissende pass voor Dennis tijdens het 2-2-gelijkspel op het veld van Eupen heeft Ruud Vormer zijn statistieken nog wat opgevijzeld. De motor op het Brugse middenveld zit nu al aan 12 assists. In de Jupiler Pro League komt niemand ook maar in de buurt. Sterker nog: in de vijf grootste Europese competities (Premier League, La Liga, Ligue 1, Serie A en de Bundesliga) kan niemand hetzelfde cijfer voorleggen als het over assists gaat. Om u een idee te geven: David Silva, Kevin De Bruyne en Pione Sisto zijn de eerste achtervolgers met acht stuks. Hieronder een overzicht. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny De Braekeleer

  op schema voor de gouden schoen.

 • Danny De Braekeleer

  Op naar de gouden schoen!

 • Chris Drulle

  Wat een vergelijking , de vijf grootste competities en onze pintjesliga . Wat vormer presteerd is heel mooi , maar nu niet overdrijven hè. Maar als ik eerlijk ben , moet ik toegeven dat hij recht heeft op de gouden schoen.

 • Urdi De vos

  Hij zal nooit bij een topclub aan de bak komen

 • Erwin Van Roy

  Jan en Karel 2 keer nul punten halen tegen europese groot heden vindt ik echt niet erg hoor maar 0 punten halen tegen ploegen als god betert Kopenhagen of Leicester dan zou ik toch wat stiller worden.