Vorige week 6, nu weer 6: Club verkoopt Lierse nieuw pak slaag

Doffe ellende: anders kan je de situatie van Lierse niet omschrijven. Na de 6-0 van vorige week in Charleroi, werd vandaag opnieuw met 0-6 verloren van Club Brugge. Eric Matoukou hielp de West-Vlamingen in het gareel met twee owngoals (!), waarna Refaelov, Izquierdo en De Sutter nog voor rusten de forfaitcijfers op het scorebord schoten. Het slotakkoord kwam er iets voorbij het uur, toen Refaelov Bajkovic met een streep een zesde keer te grazen nam.

"NOOIT WANHOPEN", is het devies van de man die u ziet op bovenstaande tweet. Makkelijker gezegd dan gedaan, want 't zijn donkere dagen voor diegene die Lierse een warm hart toedragen. Na de 6-0 pandoering in Charleroi zou je denken dat het niet erger meer kan, maar niets is minder waar. Vandaag kwam de blauw-zwarte machine uit Brugge over de vloer, en dan weet je sowieso dat het moeilijk wordt. Als je dan ook nog een keertje twee owngoals maakt, weet je dat het helemaal om zeep is. Zelden gezien dus, wat Eric Matoukou presteerde op het kille Lisp: eerst schoot hij een voorzet van Refaelov onbegrijpelijk in eigen doel, nadien ging een poging van De fauw via zijn knie in doel. Stan 'Stakke' Van den Buijs, hulpcoach bij Club Brugge, keek geamuseerd toe. Hij speelde het ooit klaar om drie owngoals in één wedstrijd te maken...

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Je zou kerstvoetbal voor minder tof gaan vinden, nietwaar Bjorn Engels? Wanneer Refaelov luttele minuten later werd neergemaaid in de zestien en Bensebaini rood kreeg, was het kwaad al helemaal geschied voor die arme Pallieters. De Israëliër zelf aarzelde niet om de 0-3 binnen te schieten. Je zou haast medelijden gaan krijgen met Slavisa Stojanovic. Op slag van rusten voerde de coach van Lierse een dubbele wissel door (Curto en Swinkels kwamen Nwofor en Matoukou aflossen), maar tegen dan stond het zelfs al 5-0. Eerst strafte Izquierdo met een individuele actie een blunder van Matoukou -inderdaad- af, waarna De Sutter de forfaitcijfers op het bord schoot. Je zou haast het telraam gaan bovenhalen. De tweede helft was een maat voor niks, al maakte Refaelov er met een rake streep wel nog 0-6 van en was er ook nog de gaffel van Ryan, die'm geel opleverde.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS