Voorzitter Verhaeghe en spelers in de wolken na volksfeest: “Dit is legendarisch”

Photo News
’t Was over de koppen lopen vandaag in Brugge. 35.000 fans vierden samen met de spelers en de ganse delegatie van blauw-zwart de vijftiende landstitel in stijl: “Dit geeft ons heel veel goesting om een nog sterkere ploeg te bouwen”, wist voorzitter Bart Verhaeghe.

Net als twee jaar geleden was de Grote Markt in de Brugse binnenstad vandaag het decor voor een zinderend blauw-zwart feest. Enkele tienduizenden uitgelaten fans zagen hoe de spelers, trainer Ivan Leko en Bart Verhaeghe elk om beurt de micro ter hand namen: “Kijk naar al die mensen”, was Ruud Vormer verbaasd. “Heel veel respect voor jullie. Ik heb er niet veel woorden voor. We hebben dit verdiend en waren de beste van België. Volgend seizoen gaan we opnieuw ‘volle bak’.” Simons: “Dit is een fantastisch afscheid dat al twee dagen duurt. Ik had me geen beter en mooier afscheid kunnen wensen. Dit is legendarisch.”

En ook voorzitter Bart Verhaeghe sprak de menigte toe: “Zonder jullie hadden we dit nooit gehaald. Jullie zijn de beste fans die er zijn. Ook jullie zijn kampioen. Dit geeft ons heel veel goesting om een nog sterkere ploeg te bouwen." Vandaag stelde Club ook zijn nieuwe uitshirts voor, die fel verwijzen naar de vlag van Stad Brugge: “Fantastische shirts”, oordeelde Hans Vanaken. “Shirts om ook volgend seizoen mee kampioen te spelen.”

Ook voor de camera van onze videoman was de euforie nooit ver zoek. "We mogen nu zeggen dat Club Brugge dé topclub in België geworden is."

Photo News
Photo News
Club Brugge29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christiaan verhauwen

  Legendarisch?? Kaa-Gent 125.000 duizend bij viering titel, club 35.000, Kaa-gent 1/8 finale CL, Brugge 0 op 18 CL ,dat is LEGENDARISCH Bartje.

 • Bruno Zonnekeyn

  Simons en Vossen , twee spelers die er dit seizoen niets mee te maken hadden om het kampioenschap te winnen en toch doen ze alsof het hun verdienste is dat Club kampioen werd. Arme Vossen, ga maar snel in provinciale uw ding doen. Daar kan je mssn nog halen maken, niet zoals dit seizoen bij Club (meeste goals van op de stip, anders kan je bijna geen doelpunten meer maken).

 • Maserty Asaert

  Geld,geld en nog eens geld!!! Waar is de sport gebleven...

 • Dirk Loockx

  Club Brugge is een ploeg van het volk. De underdog die opstaat tegen het establishment. Dikke proficiat voor dit seizoen en volgend seizoen op naar 3 titels in 5 jaar.

 • Gilbert Vermeersch

  Brugge is een regelmaat aan de top geworden en is een waardig kampioen. Ik denk dat met M. Coucke er minder "invloed" vanuit Anderlecht zal zijn dan onder de vorige leiders.