Voorzitter Moeskroen-Péruwelz kant zich tegen nationale quota

PHOTO_NEWS
De voorzitter van eersteklasser Moeskroen-Péruwelz, Edward Van Daele, heeft vandaag op een persconferentie de Franse koers van zijn club op de transfermarkt verdedigd. De advocaat kant zich verder tegen het invoeren van nationale quota in de Belgische competitie. "Dat druist in tegen de Europese wetgeving", verklaart hij.

Promovendus Moeskroen-Péruwelz, satellietclub van het Franse Rijsel, staat na zes speeldagen verrassend op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. Toch oogst de club ook kritiek wegens het grote aantal Franse spelers.

Van Daele zegt dat zijn club geen voorrang wou geven aan de Franse markt. De Belgische markt is echter "overgewaardeerd" en dus budgettair geen optie voor Moeskroen-Péruwelz. "Onze club kwam als een van de laatste op de transfermarkt, terwijl veel clubs al spelers hadden aangetrokken. We hebben gesprekken gehad met andere clubs dan Club Brugge, maar die wilden liever spelers uitlenen aan een tweedeklasser en niet aan een concurrent". Club Brugge leende drie spelers uit aan Moeskroen-Péruwelz (Sven Dhoest, Birger Verstraete en Zinho Gano).

Verder wijst Van Daele op de geografische realiteit van Moeskroen, dat vlakbij de Franse grens ligt. "In deze stad heeft een op de vier inwoners een Frans paspoort. De zakenwereld, die identiek is aan de wereld van het profvoetbal, werft ook enorm veel Fransen aan."

Tot slot stelt Van Daele toch veel te willen investeren in de jeugdopleiding. "Dat is ons project op de lange en middellange termijn. Met Futurosport beschikken we over een van de beste opleidingscentra van het land."