Voor wie live naar het voetbal kijkt, zal er (wellicht) weinig veranderen

photo_news

De toewijzing van het voetbalcontract aan Eleven Sports zal geen aardverschuiving teweegbrengen in het huidige kijkgedrag van de voetbalfans. Zeker voor de live-uitzending van de wedstrijden in 1A en 1B is het de bedoeling dat de mensen niet van de­coder moeten wisselen. Eleven Sports wil de live-rechten zo breed mogelijk verspreiden via de grote telecom­operatoren als Proximus, Telenet, VOO, TV Vlaanderen, Télésat, Scarlet en Orange, die het voetbal via hun eigen kanalen aanbieden. 

Over de concrete toewijzing van de samenvattingen, de bekerrechten van de Croky Cup, het praatprogramma en het vrouwenvoetbal bestaat nog geen akkoord. Eleven Sports zal ook daarover de onderhandelingen aanknopen. In het ­vorige contract had SBS-zender VIER de rechten op de samenvattingen in de hoogste klasse, terwijl VRT met Extra Time de talkshow mocht verzorgen. Het Belgische bekervoetbal zat verdeeld onder VTM en VRT. Eleven Sports wil met het nieuwe contract voorts zelf een platform oprichten dat bestaat uit tv-kanalen en websites met live-voetbaluitzendingen, samenvattingen en ­reportages. Tot slot zal Eleven Sports ook een omvangrijk voetballuik via sociale media ­(Instagram, Twitter... ) verzorgen. Zo zal de fan het Belgische voetbal ook via mobiele apparaten zoals smartphones of tablets uitgebreid kunnen ­volgen.

Lees hier hoe onze chef voetbal naar de onderhandelingen rond het mediacontract kijkt: “Dit is het bewijs hoe uitgehold de Pro League is”

LEESTIP (+): Wegwijs in de wirwar van een complex dossier: Blijft de 103 miljoen van Eleven geldig? Waarom is AA Gent tegen Eleven? En waarom wil Antwerp meer geld?

photo_news2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • luc teirlynck

    Hesgoal gratis en voor niks live voetbal

  • DIRK RASSCHAERT

    Enkel betalen zeker ? Dan zal ik de uitslag wel ergens horen of lezen.