Volgens wiskundige prognose kroont Racing Genk zich straks tot kampioen: “57,3% kans”

BELGA
Racing Genk is en blijft de gedoodverfde titelfavoriet. Dát concluderen we na onderzoek van de kansberekening. “De Limburgers hebben 57,3% kans op de landstitel”, aldus wiskundeprof Jean-Pierre Ottoy.

Wie zich aan een gokje wil wagen op het kampioenschap, houdt best de wiskundige prognose in het achterhoofd. Met nog 30 matchen voor de boeg zijn er statistisch gezien enkele miljarden mogelijkheden. Rekening houdend met alle scenario’s en alle reglementen, berekende Jean-Pierre Ottoy -prof aan de universiteit Gent en zaakvoerder van het statistiekenbureau Statter- de titelkansen van elke PO1-deelnemer. 

Finaal kwam Racing Genk dus als favoriet uit de bus. Niet geheel onverwacht, gezien de bonus van vier punten op eerste achtervolger Club Brugge. Opvallend: blauw-zwart beschikt over slechts 18,3% kans op een tweede opeenvolgende landstitel. Standard volgt als derde met 9,6%. 

De kansen per club:

Genk 57,3%

Brugge 18,3%

Standard 9,6%

Anderlecht 6%

Gent 5,2%

Antwerp 3,6%
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Ja, Genk speelde tegen een gevaarloos Anderlecht en Brugge 2-0 voor tegen 10 man! Zo is het inderdaad gemakkelijk om goed te spelen! De enige wedstrijd met pit in was Standard-Antwerp!

 • Marc Ledure

  Genk verliezen op Antwerp , Club Brugge gelijkspel tegen Anderlecht . En laat Genk maar komen naar Brugge. Hoeveel punten zijn het dan nog.

 • Rudy Claes

  Roger ... en als Genk morgen verliest op Antwerp ... kant heel die voorspelling de vuilbak in ... zoals Paul voorspelde !

 • Frans Peeters

  Genk verliest tegen Brugge en toevallig genoeg is Clement de volgende trainer bij Club, voetbal het grootste toneel

 • Roger Deprez

  Paul en als Genk de eerste wedstrijd wint en Brugge verliest is de afstand 7 punten en komt die voorspelling zeker uit.