Virant wel geslaagd ondanks opnieuw last aan hamstrings

BELGA
Christof Virant, die net als Jérôme Efong Nzolo in juli en september tweemaal gefaald had op de fysieke testen voor elite-scheidsrechters, slaagde vandaag wel voor de proeven. "Al had ik wel weer last van mijn hamstrings", zei hij in het Universitair Sportcentrum van de KU Leuven.

De manier waarop Virant de testen doorstond, kon Frank De Bleeckere, Talent & Elite Referee Manager bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), niet helemaal bekoren. "Ik had weer last van mijn hamstrings", aldus Virant, die voor de komende weken een aangepast programma krijgt. "Het is bijzonder lastig lopen met tape rond je been. Ook in juli van vorig jaar liep ik een hamstringblessure op, waardoor ik de tweede sessie fysieke proeven van september moest missen. Sinds oktober was ik echter wel opnieuw fit."

"Het belangrijkste is dat ik geslaagd ben. Ik heb de arbitrage enorm gemist. Zo moet een voetballer zich ook voelen wanneer hij zwaar geblesseerd is. Bijna negen maanden heb ik enkel getraind, al heb ik wel alle trainingen met de scheidsrechters meegedaan. Ik verlang enorm naar wedstrijden. Op welk niveau ik zal aantreden, weet ik nog niet. Ik hoop minstens op tweede klasse. De steun van mijn collega's deed deugd", besloot Virant.

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA