VIDEO. Zwak Standard met de billen bloot aan de Gaverbeek: Zulte Waregem boekt eerste competitiezege sinds 11 augustus

Zulte Waregem
ZWA
Zulte Waregem ZWA
3
1
Standard STA
STA
Standard
Lachende gezichten bij Zulte Waregem - hoelang was dat al geleden? Essevee was te sterk voor een zwak Standard en won voor het eerst in negen speeldagen. Hoerastemming aan de Gaverbeek. Iets minder bij Michel Preud’homme en zijn wispelturige Rouches.

Over de eerste vijfentwintig minuten kunnen we kort zijn: slaapverwekkend.

Tot Collins Fai tussen twee man mocht voorzetten. Lestienne kwam voor Demir en kopte binnen. Zijn eerste goal sinds 20 september vorig jaar.

Soms vraagt een mens zich af… Hoe het kan dat dit Standard zó goed kan zijn tegen pakweg Racing Genk en Club Brugge en zó slecht kan zijn tegen pakweg Moeskroen en Zulte Waregem. De ene week Superman, de andere Clark Kent. De aard van het beestje. Michel Preud’homme werd er horendol van aan de Gaverbeek.

Essevee werd wakker na de 0-1. Bongonda trapte op Ochoa, Laifis kopte onder druk van Sylla in hoekschop. Die belandde in de scrimmage bij Harbaoui, de spits schoot hoog binnen. Matig verdedigd bij de Rouches.

BELGA
BELGA

Zulte Waregem speelde veelal op enthousiasme en inzet. De Pauw tikte een voorzet naast, Bongonda mikte op Ochoa na een snelle tegenaanval.

Vlak na de rust kreeg de thuisploeg de grootste kans van de wedstrijd. Bongonda mocht alleen afgaan op Ochoa, de Mexicaan redde met de voet. De Standard-doelman presteert al een paar weken op een hoog niveau. Gelukkig voor de Rouches.

De bezoekers voetbalden veel te laks. Zonder dreiging, zonder gevaar. Een voorzet van Djenepo werd in hoekschop gewerkt, Bastien trapte van buiten de zestien, Bossut redde goed. Maar voorts… Veel foute passes en veel misverstanden bij Standard de Liège. Het Regenboogstadion ligt hen niet.

Zulte Waregem nam de match in handen, probeerde snel en goed tegen te prikken met de vinnige Bongonda en de nuttige Harbaoui. Baudry kopte een hoekschop over – hij stond moederziel alleen -, Tardieu schoot op Ochoa.

Twintig minuten voor tijd kregen beide ploegen wat ze verdienden. Sylla zette voor, Harbaoui kopte binnen. Net als bij de eerste goal stond Luyindama te slapen. En het werd nog mooier voor Zulte Waregem. Een paar minuten na de 2-1 kreeg Sylla te veel ruimte, hij trapte overhoeks binnen. Preud’homme stond met de armen gekruist voor zijn dug-out. Zijn hoofd ging van links naar rechts en terug. Hoe is het in godsnaam mogelijk. ‘Non, non, non.’

BELGA

Machteloos tegen zoveel slapheid bij zijn spelers. Luyindama liet zich tien minuten voor tijd opnieuw aftroeven – op kracht dan nog -, Ochoa redde de pogingen van De Pauw en Bongonda in de herneming. Een échte afstraffing vermeden.

Zulte Waregem won verdiend - daar kon een rode kaart voor Sylla niets meer aan veranderen. De eerste zege sinds 11 augustus tegen Eupen. Eentje die kan tellen. Eindelijk weg van die laatste plaats. Standard blijft dan weer Standard. Wispelturig. Op ralenti win je geen matchen in de Jupiler Pro League. Ze zullen zondag wel reageren, zeker? Op Sclessin tegen Antwerp. 

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Weer eens is gebleken en heb dit al meermaals gezegd dat Standard maar aan 100% gemotiveerd is als het tegen topploegen is en dit vooral tegen Anderlecht en Club Brugge. Bekijk maar eens de resultaten van Standard tegen de ploegen uit de rechterkolom!

 • eric debanne

  Dikke proficiat voor Zulte met deze overwinning en de 3 punten ... Het ga hen goed doen mentaal Succes verder

 • dretie munkies

  Essevee had het geluk dat Bossut maar één doelpunt op zijn conto mocht schrijven en hun aanvallers het toch redelijk goed deden al misten ze weer een pak kansen. In ieder geval blijft Essevee in eerste ! Ze schuiven nog wel op naar boven : voor de degradatie zal het tussen buren Lokeren en Beveren gaan !

 • Leon Mertens

  Mph maakt erdaar ook niet veel van ,thuis soms goed op verplaatsing nergens met dezelfde spelers hoe kan zoiets ?.??

 • Marc Maes

  Sa Pinto heb je zin om terug te komen???? Misschien ben je tactisch niet zo sterk maar er was tenminste iets te zien. Dat professor mph het misschien eens wat simpeler maakt....