VIDEO. Zwak Anderlecht in eerste match zonder Vanhaezebrouck pijnlijk onderuit tegen Moeskroen: paars-wit blijft achter met één op vijftien

BELGA
Excel Moeskroen
MOU
Excel Moeskroen MOU
3
1
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Waar eindigt de vrije val van Anderlecht? Na een 3-1 nederlaag in Moeskroen kan paars-wit morgen zowaar uit de top zes vallen. Ongezien.

Het leven zoals het is: trainer zijn van Anderlecht. Net voor de aftrap stond hij nog enthousiast naar het bezoekersvak te zwaaien, Karim Belhocine. Een kwartier later zou de interim-coach al radeloos voor zijn dug-out staan.

Of je nu Karim, Hein of José langs de lijn hebt staan, met dít Anderlecht strijden om de knikkers lijkt onbegonnen werk. Na zeven minuten liet Saelemaekers - een schim van de revelatie van vorig seizoen - zich al te makkelijk uitschakelen door de vinnige Benson. Vervolgens verloor Bornauw Leye uit het oog aan de eerste paal. Dodelijk bij zo’n ervaren spits: 1-0.

Photo News

Een reactie bleef uit. ‘t Was simpelweg van niet beter kúnnen. Tegen godbetert Moeskroen... Arm Anderlecht. Op het kwartier zorgde Bakic met een geweldig afstandsschot in de linkerbovenhoek al voor de 2-0. Drie minuten later knalde de Montenegrijn net naast. Paars-wit? Dat moest het stellen met een kopbal van Bakkali, prima gered door Butez. ‘Shame on You’, schetterde uit het bezoekersvak. Daar zorgden ze - bij gebrek aan op het veld - zelf voor passie en strijd door met elkaar in de clinch te gaan.

Een kwartier voor tijd zorgde Dimata nog even voor hoop, door een vrijschop van Bakkali binnen te knikken. Leye veegde die geen vijf minuten weg met een fantastische duikkopbal op voorzet van uitblinker Benson (3-1).

Een nieuw dieptepunt voor het fiere Anderlecht. Zeker in het klassement: bij winst van Standard en Charleroi valt de recordkampioen op speeldag 20 mogelijk buiten de top zes. Je moet al gek zijn om als trainer aan deze uitdaging te willen beginnen.

BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrik zoutard

  En maar wachten op Dury.?......................

 • Florent Marien

  Verschueren zat te geeuwen op de tribune, zegt genoeg zeker. Hopelijk heeft geen enkele toptrainer ( ? ) die zich bij Anderlecht heeft aangemeld deze wedstrijd gezien.

 • Carlo Verstappen

  Het strafste bij voetbal vind ik altijd hun verdediging als ze verloren zijn. Ze waren beter,maaaaar.... of die ander ploeg voetbalde niet. En als je hun gezicht ziet is het net of ze menen het wat ze zeggen.

 • Johan Meulenbergs

  Wat een blamage voor Anderlecht .. er is een spreekwoord dat zegt "schoenmaker blijf bij uw leest" mss moet die grote mijnheer Coucke dat ook maar is doen. Maakt Anderlecht belachelijk en kapot.

 • jean-pierre dermaut

  En nu vlug de trainer buiten wippen …..! Dat is toch schijnbaar de enige oplossing voor het Anderlecht " bestuur" .