VIDEO. Zeven treffers in Jan Breydel: ontbolsterde Trossard loodst Genk met hattrick voorbij Cercle Brugge

BELGA
Cercle Brugge
CER
Cercle Brugge CER
2
5
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Na Wesley, nu Leandro Trossard. Het was de dag van de hattricks vandaag in de Jupiler Pro League. Een dominant Genk had het tegen Cercle Brugge, mede door onnodige tegentreffers, lastig om de wedstrijd op slot te gooien. Totdat Leandro Trossard zijn duivels helemaal ontbond. Met drie treffers zette hij de straffe reeks (nu 54 op 63 in alle competities) van Genk gewoon verder. 2-5 na een meer dan genietbare pot voetbal.

Van een droomstart gesproken. Goed 25 seconden waren we ver in Jan Breydel als het leer al in het net lag. Bij Cercle Brugge konden ze de voorzet niet goed wegwerken waarop Joakim Maehle de 0-1 kon binnen schieten. Wedstrijd gespeeld? Niet meteen. Racing Genk monopoliseerde wel de bal en kreeg ook enkele goede kansen om de score te verdubbelen. Pozuelo, met het hoofd, en Samatta lieten het echter na om de partij meteen op slot te gooien. Zo kon Cercle Brugge weer in de wedstrijd komen. Bruno kreeg wel erg veel ruimte om Tormin aan te spelen en die legde de bal proper in de verste hoek: 1-1. Alles weer te herdoen voor een nochtans dominant Genk. Leandro Trossard besloot zich dan maar met de zaken te bemoeien. Maehle pikte er de Genkse flankspeler uit die de bal rustig klaar legde. Met een droge schuiver zorgde Trossard dan ook voor de 1-2. Een doelpunt en een assist, Joakim Maehle dweilde ook vanavond vlijtig zijn rechterflank af.

BELGA

Genk laat Cercle weer in de wedstrijd komen

Ook na de pauze kregen we een aangenaam kijkstuk op ons bord. Bryan Heynen, aan de rust ingevallen voor een bleke Malinovskyi, wilde zich meteen tonen en deed dat ook. De man die tegen Anderlecht al een goede beurt maakte, plaatste het leer maar net naast. Niet veel later was het wel prijs voor de Limburgers. Samatta omspeelde na een prima loopbeweging doelman Nardi waarop hij het leer goed achteruit trok. Pozuelo twijfelde niet en joeg de 1-3 tegen de touwen. Aidoo had er allemaal wel vertrouwen in. Net iets te veel, zo bleek een minuut later. De centrale verdediger voetbalde veel te nonchalant uit en daar kon Gianni Bruno van profiteren: 2-3. Cercle Brugge lag nog niet uitgeteld tegen de grasmat. 

BELGA

Trossard stapt de bühne op

'Dan zorg ik wel voor de knock-out', moest Leandro Trossard gedacht hebben. De 23-jarige flankspeler stapte in de slot van de partij met zijn rechter de bühne op. Twee heerlijke plaatsballen later kon toeschouwer en doelman Paul Nardi alleen maar applaudisseren. Eerst mikte Trossard het leer net niet in de winkelhaak, drie minuten later deed hij exact hetzelfde. En dat vanuit een veel scherpere hoek. Trossard zit zo al aan zes treffers in de Jupiler Pro League waar Genk in het spoor van  Club Brugge blijft. De Limburgers tellen twee punten minder dan de leider.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • rudolf jacobs

  de beste ploeg van het land ,en die moeten de eer van vlaanderen en belgie nog hoog houden ook prachtige doelpunten

 • Marcel Wouters

  Drie pracht goals van Trossard, twee daarvan met een prachtig gevoel voor traptechniek mooi in de bovenhoek en ongrijpbaar voor de keeper. Echter Niels Poissonnier vondt de goals van Wesley toch iets mooier, want hij gaf hem één punt meer als waardering.

 • Dave Hosten

  zwak verdedigd van Cercle, maar idd Club en Genk zijn momenteel best voetballende ploegen en steken boven de anderen uit...ook Europees...

 • Frans Peeters

  prachtig voetbal, Clement moet wel opletten dat zijn jonge spelers niet te nonchalant gaan voetballen en hun voeten op de grond houd want daar worden fouten meegemaakt

 • rik cappelle

  Het valt toch op dat Cercle Monaco de ploeg van 't stad is hé ! Een gezellig leeg stadion met gelukkig nog een paar honderden betalende supporters van Racing Genk en met geen kaartjes van één of andere 'naftepomp' die uitbedeeld worden aan de trutjes. Kwestie van toch nog iemand met een groen sjaaltje binnen te krijgen. Enkel spijtig van ONZE grasmat die wij al 10x betaald hebben en zij een halve keer.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00