VIDEO. Wolke Janssens schenkt STVV de zege tegen Westerlo met late goal


Photo News
STVV
STV
STVV STV
2
1
Westerlo WES
WES
Westerlo
STVV won in deze bijzonder matte match van Westerlo. De Sart veegde eerste een eigen treffer uit met een goal in het juiste net. En Wolke Jannsens besliste de match drie minuten voor tijd.

STVV-Westerlo werd vooraf door zowat iedereen bestempeld als ‘de match teveel’, want niks meer op het spel. Wel, dat was het ook. Dat bleek uit de schaars gevulde tribunes en de matte vertoning op de kunstmat. Weinig tempo en weinig kansen in de eerste helft. We noteerden er tot de 40ste minuut welgeteld twee, beiden van STVV zijde. Een knal van Sankhon en een knik van Ceballos. Van Hout stond echter attent te keepen. Een paar minuten voor rust kwam Westerlo plots een eerste keer echt piepen. En, jawel, het was meteen raak. Een strakke voorzet van Buyl werd in eigen doel gewerkt door De Sart. 

Westerlo tankte veel vertrouwen uit die voorsprong en deed in de tweede helft in eerste instantie veel meer mee dan in die eerste. Corstjens knikte nipt over. STVV, van zijn kant, speelde veel te traag om de bezoekers te verontrusten. Ik zal het dan maar ‘s van ver proberen, moet De Sart gedacht hebben. Van Hout verkeek zich volledig op het leer, dat onderweg nog afweek, en zo hingen de bordjes weer gelijk. STVV drong nu aan. En na een fout van Christophe Janssens op Boli in de zestien ging de bal na tussenkomst van de VAR op de stip. Botaka leek trefzeker maar Van Hout sloeg de bal met een reflex over. STVV bleef zoeken. En Janssens probeerde het dan ook maar ‘s van ver. Weer verkeekVan Hout zich en weer verdween het leer in de netten. Met enkel nog wat blessuretijd op de klok was de match meteen gespeeld.

Photo News
Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Didier Schepers

    Ik begrijp niet dat de trainer Botaka niet vervangt door een speler die minder foliekes heeft aan de voeten. Dat is keer op keer hetzelfde lieke