VIDEO. Wat een einde! Anderlecht dankzij Sanneh in extra tijd voorbij Standard, beauty Santini luidde ommekeer in

Photo News
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
2
1
Standard STA
STA
Standard
Het venijn zat 'm in de staart: pas in de extra tijd zorgde Buba Sanneh voor de 2-1. Het kan zo even 'rustig' worden in Anderlecht, Standard blijft op de sukkel.

We hebben in onze vinger gesneden tijdens het aardappelen schillen. Het kon maar helpen om ons in te leven in de match tussen twee gewonde dieren Anderlecht en Standard. Mocht er een tikvout in volgend verslag staan: het is de schuld van die pleister.

Hein Vanhaezebrouck koos voor één spits: Santini, met in steun Gerkens en de Even Verloren Gewaande Japanner Morioka. Michel Preud'homme bracht Agbo in de basiself. Een coach moet natuurlijk iéts doen na nederlagen in Trnava en Sevilla.

BELGA

Anderlecht begon bedrijvig, met kansjes voor Pieter Gerkens. Zijn eerste inzet was te slap, een volley kende evenmin succes. Na een geweldige loopactie en dito pass besloot Gerkens zijn derde mogelijkheid naast. Aan de overzijde kopte Emond over na balverlies van Sanneh - het zou niet de laatste keer zijn dat de Gambiaan onzuiver was. Ook topschutter Ivan Santini ontgoochelde. Zwoegen, dat wel, maar voorts...

Net op het moment dat sommige supporters de 'waterplaatsen' - zo staat het alvast aangeduid - opzochten, incasseerde Anderlecht, inmiddels stilgevallen, een koude douche. Djenepo met de 0-1 op slag van rust. De crisis werd nóg wat tastbaarder.

Djenepo en Lestienne vieren na de 0-1.
BELGA Djenepo en Lestienne vieren na de 0-1.

Geen wissels aan de pauze desondanks: Hein had er nochtans wel een paar kunnen afhalen. Pocognoli startte meteen de debatten: een schuiver naast. Dat kan ik beter, dacht Morioka en dus duwde hij, oog in oog met Ochoa, de bal tegen de reclameborden.

Nog voor het uur begon het publiek te fluiten. Er is dan ook weinig 'royal' aan dit RSCA. In de marge kreeg Marin een vrijgeleide om naar doel te lopen, Didillon redde. Vanhaezebrouck greep in. Saief en Bakkali voor Amuzu en Morioka. Het rugnummer 10 van paars-wit is dan toch geen tovenaar. Dat wisten we eigenlijk al.

BELGA

Plots was daar… Santini. Na een corner nam hij de bal geweldig op de slof, met de gelijkmaker tot gevolg (1-1). Net ervoor had een knal van Makarenko beter verdiend. Een paar minuten later claimde Anderlecht een strafschop, maar het kreeg die niet.

Niemand die er achteraf over sprak. In de extra tijd knikte Sanneh, die een matige wedstrijd afwerkte, immers de 2-1 binnen. De vreugde bij Anderlecht was enorm, het wint voor het eerst in vijf matchen. Standard op zijn beurt blijft op de sukkel.

Is Sanneh die acht miljoen euro nu wel ineens waard?

BELGA
BELGA
BELGA56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • geert ghillemijn

  met dank aan onze trainer heeft anderlecht er drie punten bij en wij niets we hebben geen doelpuntenmaker en alleen laifis geeft zich achteraan 100% en fai mag weer niet meer mee doen dat vraagt je om problemen en otchoa zeer zwak in zijn uitkomen

 • Roos Desreveaux

  Ik had veel meer verwacht van de classico a'lecht-standard, anderlecht was flauw, raar dat ze denken dat ze zo goed waren, en standard, ja, ze speelden toch veel beter de laatste maanden vorig seizoen onder sa pinto,geen taktiek,ze voetbalden naar het evenbeeld van sa pinto. Preud'homme maakt het veel te moeilijk.

 • Peter Debrouwer

  De Classico ! Maar wel die van den Aldi dan !

 • jos jansen

  95min. prutsvoetbal,nee geen crisis??

 • rik cappelle

  En toch Gaston heeft Sara ergens gelijk hé ! Wij 8' overgespeeld tegen Lokeren na 4'35" VAR en gisteren bijna 6' overgespeeld na 15" VAR !!! Het enorme tijdrekken van Lokeren gaan we er maar niet bijrekenen. Het is gewoon maar een vaststelling hoor. Toch gefeliciteerd met de 3 pt na een classico voor nog niet eens een vol stadion. Zo triestig moet het gesteld zijn want nog nooit gebeurd !!!!!!!!!!!!!!