VIDEO. Vanaken en Wesley zetten scheve situatie recht in Oostende, Club verkleint achterstand op leider Genk tot 7 punten

BELGA
Club Brugge won vanmiddag relatief makkelijk en verdiend van buur KV Oostende. Twee strafschoppen in de tweede helft beslisten de derby, waarin KVO ondanks de vroege voorsprong te licht uitviel voor de landskampioen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

’t Was van moeten voor Club Brugge, dat zich na de uitschuiver van Racing Genk geen nieuw puntenverlies kon veroorloven. Bij KV Oostende lag de focus vooral op de terugmatch van de halve finales in de beker, maar de Bruggelingen hadden de drie punten écht nodig. Veel slechter kon de match voor Club evenwel niet beginnen. Amper afgetrapt schoot Vanlerberghe - door blauw-zwart aan KVO verhuurd - een vrijschop door de muur voorbij Horvath tegen de touwen. De kustploeg meteen op voorsprong, Club al vroeg met de handen in het haar. De reactie van de landskampioen liet niet op zich wachten. In een sterk openingshalfuur voetbalde Club een pak kansen bij elkaar, alleen ontbrak de afwerking. Denswil, Wesley, Vormer en Amrabat: geen van hen wist een goeie kans om te zetten in een doelpunt. Ook Dutoit stond sterk te keepen, Vanaken trof de paal. Met de rust in zicht nam Club gas terug, toch was de voorsprong van Oostende halverwege best onverdiend.

BELGA
Photo News

Club nam ook in de tweede helft het heft in handen, met een vroege gelijkmaker als gevolg. Faes haalde Schrijvers onderuit in de grote rechthoek, Lardot wees gedecideerd naar de stip. Vanaken zette de elfmeter netjes om, Club verdiend op gelijke hoogte. Voorbij het uur dacht blauw-zwart na handspel van De Bock een vrijschop net buiten de zestien meter te krijgen, maar de VAR gaf Club een tweede strafschop. Deze keer nam Wesley plaats achter de bal, opnieuw was Dutoit kansloos. Club via twee penalty’s op voorsprong, dit terwijl Oostende nauwelijks nog iets kon terugdoen. Enkel Sakala kreeg nog een goeie kopkans om zijn team weer in de match te brengen, maar hij kon Horvath niet verontrusten. In de slotfase wou KVO nog een strafschop nadat Denswil de bal hard tegen de arm van Vanaken knalde, maar daar gingen de scheidsrechter en de VAR niet op in. Nakamba werd nog uitgesloten nadat hij zijn tweede geel pakte. Twee penalty’s beslisten uiteindelijk een best pittige derby, waarin Club verdiend de drie punten pakte. De Bruggelingen doen een goeie zaak met het oog op de titelstrijd, KVO zal woensdag beter moeten doen wil het in mei naar de Heizel voor de bekerfinale.

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Men moet toch eens consequent zijn met dat handspel. Volgens mij is het handspel als men doelbewust een beweging met de hand of de arm naar de bal maakt. Een bal die binnen de 5 meter vertrekt van de tegenstander is volgens mij altijd een aangeschoten bal.

 • Steven Wuyts

  Soms vraag ik mij af of die reporters wel naar een wedstrijd kijken : Nouri haalde Schrijvers onderuit. Faes zette hem net voordien in dezelfde fase CORRECT van de bal ...

 • john dewit

  Laat wesley de strafschoppen trappen dan komt hij misschien aan 15 doelpunten !!

 • WIM GUILBERT

  2 maal terechte penalty en nog 10 kansen erbovenop,verdiende overwinning.

 • Guy Bevers

  VAR zet scheve situatie recht. Zonder VAR een veel eerlijker competitie.