VIDEO. Union legt finalist Kortrijk weer over de knie

Photo News
Union
USG
Union USG
2
0
KV Kortrijk KVK
KVK
KV Kortrijk
KV Kortrijk verloor nog maar twee keer in de play-offs, telkens van Union. In Kortrijk kregen de Brusselaars een dubbele premie van hun voorzitter, in eigen huis een staand applaus bij de laatste thuismatch van het seizoen. KVK houdt zo nog één puntje voorsprong in de stand, maar het ticket voor de finale is uiteraard al lang binnen.

Dat komt ervan als je drie speeldagen voor het einde van de play-offs al groepswinnaar bent. Dan kun je je nog wel even opladen voor een vijfde zege bij buur Zulte Waregem maar duidelijk niet meer voor een avondje sightseeing in dat fraaie Dudenpark.

Yves Vanderhaeghe hield dan ook nog zijn strafste werkpaarden D’Haene, Van Der Bruggen en Kagelmacher aan de kant net als goalgetter Avenatti, en dan weet je dat het een mager beestje wordt. Zelfs het duo Ouali & Toualy werd erbij gehaald: Ouali na drie maanden bankzitten wegens straks de deur uit en Toualy voor zijn eerste speelminuten van het seizoen wegens nog te groen achter de oren.

BELGA

Blunder

KVK mikte van de hele avond maar één keer tussen de palen, een vroege vlam van Batsula waar Kristiansen best wel raad mee wist. Een vluchtschot van Chevalier zoefde over, een hak van De Sart ging net naast, maar dat heb je het allemaal gehad.

En dat nadat Niakaté al na 9 minuten had geopend met zijn negende goal van de play-offs. Het doelpunt kwam er trouwens ook maar omdat twee Kortrijkzanen stevig blunderden: Rougeaux speelde de bal onhandig terug naar het centrum van de defensie, de geknielde Pereira liet hem knullig naast zich binnenschuiven.

Union had er veel meer zin in, gedragen door een altijd enthousiast supportersschare. Op hoekschop van Selemani klom Stamenkovic vlotjes boven iedereen uit om knap in te koppen, goed voor een ruim verdiende zege. Het was natuurlijk al eerder bekend: dit Union met veel inzet en techniciteit zou niet misstaan in 1A. En Kortrijk? Dat denkt blijkbaar alleen aan de finale van komende woensdag

BELGA
Photo News
Photo News
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.