VIDEO. Topper tussen Standard en Anderlecht definitief gestaakt nadat uitfans zich blijven misdragen

BELGA
Standard
STA
Standard STA
2
0
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Somber dieptepunt voor de Belgische competitie. De topper tussen Standard en Anderlecht is nog in de eerste helft definitief afgefloten. De Anderlecht-fans bleven maar bommen en vuurpijlen op het veld gooien uit protest. Standard leidde op dat moment met 2-0 na goals van Marin en Mpoku.

Het ongenoegen van de Anderlecht-fans bereikte vanavond een triest dieptepunt op Sclessin. Al in de achtste minuut begon de paars-witte aanhang bommetjes op het veld te gooien na een goal van Halilovic, die toen nog werd afgekeurd. In minuut 23 maakte Marin er met een listige vrijschop dan toch 1-0 van en daardoor nam het protest alleen toe. Ref Erik Lambrechts staakte de partij een eerste keer, maar na een tiental minuutjes verschenen de spelers weer op het veld. Na ingrijpen van de VAR kreeg Standard echter een strafschop - Kara werd met zijn tweede geel van het veld gestuurd - en Mpoku maakte er 2-0 van. Daardoor was het hek helemaal van de dam. Er volgden opnieuw flink wat bommetjes en vuurpijlen en dan vond de wedstrijdleiding het welletjes. Hij besliste om de match definitief te staken.

BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leon Mertens

  Al jaren op de terugweg verkopen hun beste spelers voor veel geld en kopen derderangsspelers en die hooligans worden bijna nooit gestraft !

 • Eric Severijns

  Waar was de VAR in minuut 4, een zuivere strafschop, aangeschoten bal van prutser Lambrecht, vergelijk deze met de strafschop tegen de arm van Bornauw en je kan je conclusies trekken.

 • jammy cappon

  Crapuleus supportersgedrag! Niemand kan/mag dit goedpraten. Spijtig voor de echte supporters, zij worden over dezelfde kam geschoren als dit crapuul! Ook enorme schade voor het imago van rsca. Dit zijn geen supporters, dit zijn wandaden die zwaar moeten bestraft worden.

 • Eric Severijns

  Je wordt voor de zoveelste keer genaaid door de VAR, dan weet je dat dergelijke dingen kunnen gebeuren, zeker in Luik waar geen controle is, voor de wedstrijd was het al van dat, maar daar hoor je nauwelijks iets over. Had de bond een aantal jaren terug ingegrepen zoals het hoorde, dan was dat probleem lang van de baan, maar in Luik en kan alles met alle gevolgen vandien.

 • Erwin Van Roy

  Is terecht dat de match is gestaakt en rsca verliest. Wel raar dat een aantal jaren geleden toen de standard supporters vuurwerk naar Proto smeten meermaals en rsca toen op 0-1 stond de wedsteijd niet werd gestaakt en standard de match nog won. En dan zkjn er nog steeds supporters van andere ploegen die vinden dat rsca Altijd het voordeel krijgt.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00