VIDEO. Tienkoppig Cercle Brugge dient Genk eerste nederlaag toe na onder meer schlemielige owngoal

Photo News
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
1
2
Cercle Brugge CER
CER
Cercle Brugge
De eerste competitienederlaag voor Racing Genk is een feit. Met een owngoal en een blunder achterin werden de drie punten zorgvuldig ingepakt en cadeau gedaan aan Cercle Brugge dat met 1-2 won. Arnaud Lusamba pakte in het slot nog zijn tweede gele kaart.

Wie pas tien minuten voor het einde van de eerste helft naar Racing Genk - Cercle Brugge schakelde moest toch een paar keer met de ogen knipperen. 0-2 voor Cercle? Jaja, dubbele voorsprong voor de Vereniging. De eerste Genkse competitienederlaag was bij de rust al een feit. Het strafste van al is dat Genk niet eens een slechte partij speelde, zeker voor rust niet. De schwung die de laatste wedstrijden voor de interlanbreak ontbrak was er in de beginfase wel. Trossard begon vinnig, Samatta kopte zijn voorzet naast. Trossard ging ook twee keer zelf zijn kans vanop afstand, maar het vizier stond nog niet scherp. Cercle Brugge deed er alles aan om te overleven, inclusief tijdrekken vanaf minuut vijf. Je doet het met de middelen die je hebt natuurlijk. 

Photo News

Kort voor het halfuur klom Cercle Brugge verrassend op voorsprong. Aidoo wilde een poging van Bruno ontzetten, maar gleed daarbij weg. Met zijn linker trapte hij tegen zijn rechter, het resultaat was een van de knulligste goals die je dit seizoen in de Jupiler Pro League te zien zult krijgen. De Vereniging lachte zich een breuk, de buren van Club ook. Vijf minuten later klonk de lach nog wat luider. Uronen liet zich kinderlijk de bal afsnoepen tegen de middenlijn, Vukovic duwde het schot van Bruno in de voeten van Gakpé en die trapte de 0-2 tegen de touwen. Tja, als je de goals zó simpel gaat weggeven. Voor rust was Genk nog twee keer dicht bij de aansluitingstreffer. Nardi hield Samatta met een prima reflex van een goal en Ndongala onderstreepte zijn draak van een match door het heerlijke opwippertje van Trossard op de doelman van Cercle te trappen.

Photo News

Clement bracht Malinovskyi aan de rust voor Heynen. Hij begon op de bank omdat hij een drukke interlandweek met Oekraïne achter de rug had. Ook Paintsil en Gano mochten het komen proberen. Genk ging met twee spitsen spelen tegen de versterkte Brugse burcht. Die hield al bij al makkelijk stand. Bij Genk vloeide de hoop langzaam maar zeker over in hopeloosheid. Cercle moest zelfs nog even met tien verder na de tweede gele kaart voor Lusamba. Het mocht allemaal niet baten voor Genk. Niemand verwacht dat je een hele competitie ongeslagen blijft, maar dat je uitgerekend thuis tegen Cercle Brugge onderuit gaat, daar hou je toch geen rekening mee? Racing Genk mist zo de kans om Club Brugge op acht punten achterstand te zetten. Cercle Brugge vat een moeilijk vierluik aan met een onverhoopte overwinning. 

BELGA28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Clemant moet zich meer concentreren op zijn verdediging, zoals de keeper als men een topper (Jackers) van 19 op de bank heeft zitten

 • Cassius Roy

  Roger zal staart playoffs worden zoals 20jaar al

 • Roger Deprez

  Wij (racing)zijn de laatste wedstrijden inderdaad minder dominant en dat heeft te maken met te veel wedstrijden, het kampioenschap, Europa en interlands. Het ligt niet aan onze spelers die zijn goed genoeg, het enigste dan men zou kunnen zeggen is dat Pozo iets te veel in de duels speelt in plaats van eruit waardoor het spel vertraagd. Wij hebben nu een iets mindere periode maar onze mannen komen zeker terug zoals in het begin van het kampioenschap.

 • Karel Kool

  Waarom precies 6' 25" werden overgespeeld is me een raadsel langdurig lag het spel nooit stil. , ondanks de twee geschenken van de arbiter een tweede gele kaart en de 6'25" overspelen lukte het de vereniging verdiend te winnen. Fair fluiten is moeilijk zeker als de uitkomst eerste zes op een lijstje staan voor de aanvang van de competitie.

 • Jan Dewolf

  De VAR is ontegensprekelijk een verbetering voor de competitie . Toch blijven er enkele situaties die achteraf verschillend geinterpreteerd worden naargelang de scheidsrechter . Zo kreeg Genk geen strafschop voor een identieke fase waar Oostende er wel één kreeg .