VIDEO. Suspens in slotfase: treffer Luyindama in extra tijd levert Standard nog een punt op in topper tegen Genk

BELGA
Standard
STA
Standard STA
1
1
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Een felle topper met twee goals in de slotfase. Ally Samatta zette Genk op weg naar de zege, maar Luyindama redde een punt voor de Rouches in de slotseconden. 

De hel van Besiktas is die van Sclessin niet. Aan de Bosporus liet Genk zich op geen enkel moment van de wijs brengen. In Luik zagen de jongens van Philippe Clement de eerste tien minuten sterretjes. De felle Rouches probeerden Genk vanaf het eerste fluitsignaal met de rug tegen het eigen doel te plakken. Drie doelpogingen binnen de eerste vijf minuten. Emond, Djnepo en Cimirot gingen hun kans, zonder succes.

BELGA

Clement voerde in vergelijking met de demonstratie tegen Besiktas twee wijzigingen door. Aidoo kwam in de plaats van Dewaest - hij zou na twintig minuten wel al de geblesseerde Lucumi vervangen - en Jakub Piotrowski kreeg zijn eerste basisplaats in de competitie, Paintsil zat op de bank. Genk overleefde de eerste Luikse aanvalsgolven en probeerde nadien het tempo van de wedstrijd te dicteren. Het wijzertje ‘balbezit’ kantelde naar de Genkse kant en dat leidde tot twee grote kansen op twee minuten. Malinovskyi krulde een vrijschop naar de bovenhoek, Ochoa zweefde de knal over de dwarsligger. Meteen daarna had Ndongala altijd de score moeten openen. Pozuelo - dan toch even verlost van zijn schaduw - zette hem alleen voor Ochoa. Ndongala toonde al te opzichtig dat hij de bal met rechts in de verste hoek wilde plaatsen. Ochoa doorzag het en stak er een handje tussen.

Standard wankelde even, maar sloeg net op dat moment zelf toe. Marin vond Laifis aan de tweede paal, die kopte terug voor doel en Emond duwde binnen. Scheidsrechter Van Driessche keurde de goal goed, maar kwam op aangeven van de VAR toch terug op zijn beslissing. Laifis stond een teen buitenspel. Sclessin was ziedend. 0-0 na een intense en vinnige eerste helft.

Photo News

Emond weigerde meteen na rust de ban te breken. Hij miste onbegrijpelijk van in de kleine rechthoek. Het antwoord van Genk volgde meteen. Ochoa duwde een schot van Malinovskyi tegen de paal. De topper bleef spannend, maar iedereen leek zich te verzoenen met een gelijkspel. Tot Pozuelo Samatta door de Luikse defensie loodste. De Tanzaniaan had aan zijn eerste echte mogelijkheid genoeg om Genk naar het delirium te trappen. Standard tegen de touwen denk je dan, maar in de blessuretijd redde Christian Luyindama een punt voor de Rouches. Een gelijkspel waar iedereen wel mee zal kunnen leven. Na acht opeenvolgende verlieswedstrijden in Luik doorbreekt Genk de negatieve spiraal. Standard houdt de leider in bedwang.

Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gert lans

  En wat doen ze dan ? Dan jagen ze de supporters weg die goed betaald hebben i.p.v. dat crapuul dat iedereen kent ! Preud’Homme en die clown van antwerp horen niet thuis in een voetbalstadion ! Dan is er pas opgeroepen tot wat meer begrip voor de ref , neen dat crapuul wrijft daar zijn voeten aan én beïnvloed de match ! 0-5 forfait is de enige juiste uitslag !

 • Roger Deprez

  Als ik Van Driessche zie fluiten heb ik altijd de indruk dat deze man de show wil stelen en dat hij geen Genk man is, dat is overduidelijk. De beenhouwers van Luik werden in het begin niet bestraft en de spelers van Genk deden naar gelang de wedstrijd vorderde er ook aan mee, indien hij in het begin correct ingrijpt was het voetbal op zich de winnaar, maar hij mist daarvoor de nodige kwaliteiten.

 • LUC HUON

  Trainer kaffert toeschouwer en ref uit zonder sanctie. Men heeft daar een plezante gek vervangen door een gevaarlijke gek.

 • Patrice Haemers

  De pottestamperkes van standard hebben weer eens geluk gehad,wacht maar tot in Genk...dan zal Trossard en Berge er terug bij zijn.

 • Rick Gibson

  Mooi en gedurfd voetbal van Standard, en of het buitenspel was? .....