VIDEO. STVV doet een gouden zaak na late frommelgoal, de videoref speelt ook een hoofdrol op Stayen

Photo News
STVV
STV
STVV STV
2
1
Waasland-Beveren WBE
WBE
Waasland-Beveren
STVV pakte niet zonder moeite in extremis de drie punten tegen Waasland-Beveren. Met dank aan de nieuwe Japanse spits en debutant Kosuke Kinoshita. Zo zetten de Kanaries meteen de andere concurrenten voor play-off 1 onder druk.

Voor Waasland-Beveren stond er nog weinig op het spel. STVV, daarentegen, moest winnen om zeker in de top zes te blijven en in de slipstream van Standard te komen. Een match dus met een heel andere insteek voor de kanaries dan voor hun tegenstrever. Brys wijzigde zijn team maar op één plaats in vergelijking met de vorige match tegen AS Eupen. Door de terugkeer van Tomiyasu verhuisde De Petter naar de bank. STVV opende met een offensiefje maar net op het moment dat Waasland-Beveren het evenwicht had hersteld, legde scheids Lambrechts na tussenkomst van de VAR de bal voor de Kanaries op de stip voor fout van Caufriez op Botaka. Botaka nam zelf zijn verantwoordelijkheid op en zette Roef op het verkeerde been. 

De vreugde bij de thuiploeg was van korte duur. Want aan de overkant deed zich een gelijkaardige situatie voor. Alweer een fase in de zestien, alweer een tussenkomst van de VAR en alweer Lambrechts die de bal op de stip legde, deze keer voor fout van Steppe op Ampomah. Nu werkte Forte beheerst af. STVV ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Boli was er dichtbij op aangeven van De Sart. Kansen kwamen er die eerste helft echter niet meer. Het was vooral voor de thuisploeg een verhaal van net niet. Vermeldenswaardig was wel nog een blessure voor Ampomah die niet verder kon en net voor de koffie met een draagberrie van het veld moest worden gedragen.

Photo News

De tweede helft dan. STVV drong van meet af aan de tegenstander achteruit maar die gaf geen krimp. De Kanaries mochten zich trouwens zelf op de borst slaan. Want bij de laatste pas in de zone van de waarheid liep het continu verkeerd. Ei zo na volgde een koude douche. Maar Andrijasevic mikte hard naast. STVV bleef echter gaan. En Acolatse kwam een voetje tekort om het leer binnen te duwen. Boli overkwam net hetzelfde. Alweer het verhaal van net niet, weet je wel. Vandaar ook dat de match leek te zullen uitdraaien op een gelijkspel. Dan maar de nieuwe spits Kinoshita inbrengen moet Brys gedacht hebben. En wat dacht u? Nog maar net op het veld, belandde het leer na een balworsteling voor doel voor de voeten van Kinoshita die zowaar binnen legde. Stayen haalde opgelucht adem. Alweer een driepunter, maar wel eentje op de valreep.

Photo News
Photo News
BELGA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric debanne

    Proficiat Sint-Truiden voor de drie punten Succes verder jullie verdienen een plaats bij de play-off 1

  • Tim Bogmans

    Was deze VAR er maar vorige week zondag! Hadden we eens een terecht resultaat gehad en was er geen kritiek op Club nodig.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00