VIDEO. Standard opent play-off 1 met zege: Djenepo zorgt met geniale goal en fraaie assist voor ommekeer tegen Antwerp

BELGA
Standard
STA
Standard STA
3
1
Antwerp ANT
ANT
Antwerp
Standard heeft dankzij een ijzersterke tweede helft play-off 1 ingezet met een 3-1-zege tegen Antwerp. Mbokani zette ‘The Great Old’ in de eerste helft op voorsprong, maar de aan rust ingevallen Djenepo zorgde voor Luikse schwung én de totale ommekeer. Eerst scoorde hij zelf met een geniale ingeving , nadien schotelde hij Cavanda de 2-1 voor. Laifis tekende in het slot nog voor de 3-1-eindstand. Standard springt zo (voorlopig) naar een tweede plek, Antwerp blijft laatste. 

Vier minuten ver in de opener van play-off 1 kreeg Marin veel ruimte van de Antwerp-defensie, het afstandsschot van de Roemeen spatte uiteen op de paal. Iets voor het halfuur brak Mbokani aan de overzijde de ban. Na een knappe controle op een lange bal maar ook met een portie geluk zette hij de Standard-verdediging in de wind. De 0-1 onder doelman Ochoa schuiven was vervolgens een koud kunstje voor de goalgetter. Niet veel later bediende de Congolese spits ook nog eens Refaelov, maar de Israëliër mikte over doel. Standard kreeg op zijn beurt weinig voor mekaar. 

Photo News

Na de pauze staken de Rouches een tandje bij. Mede dankzij Djenepo, die bijzonder gretig aan de rust was ingevallen. Niet toevallig zorgde hij voor de gelijkmaker. Marin sneed met een knappe actie de zestien binnen, de ingevallen Malinees duwde het leer enig fraai achter het steunbeen binnen. 

Standard rook bloed en verhoogde de druk. Bolat stond pal op een kopbal van Bokadi. Een Luikse hoekschop zorgde voor onrust, Arslanagic bracht redding op de lijn. Meteen daarna ontplofte Sclessin helemaal. Djenepo - alweer hij - bracht de bal na een uitstekende actie voor, Cavanda trapte die voorbij Bolat: 2-1. Uiteindelijk viel er nog een derde Luikse treffer. Laifis verlengde een voorzet van Marin in doel.

Standard springt in de stand met 30 punten over Club Brugge (28 ptn) naar de tweede plaats, op twee punten van Racing Genk. Antwerp blijft zesde met 25 punten, achter Anderlecht (26) en AA Gent (25). Morgen (20u30) gaat Anderlecht op bezoek bij Racing Genk. Zondag ontvangt Club Brugge om 18u AA Gent.

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Deploige

  Preud’Homme sheids 1-0. De manier waarop Vanheusden inkomt op Mbokani is altijd geel, zijn tweede en dus rood. Neen , Visser was nog niet pro genoeg dat intimidator Preud’Homme neus aan neus Visser zijn levieten begon te lezen. Ongezien, in Engeland moet je ZO iets eens gaan etaleren. Hier? Doodnormaal. Het is niet rot maar potrot .

 • lucien Noreilde

  na een kwartier verscheen het grote probleem van de Belgische competitie , de arbitrage liet maar schoppen hij lijde de match riep tenslotte de trainer van standard bij zich om orde op zaken te stellen terwijl hij het probleem was .

 • dretie munkies

  Wel eigenaardig dat beide trainers hun slechtste speler op het velf lieten staan en andere vervangingen deden : ik heb het natuurlijk over Carcela en Rafaelov die beiden fel ondermaats waren !

 • Timothy Van Ginneken

  En waar kan je de score van Visser vinden? Want typisch, over zijn (wan)prestatie rept men geen woord!

 • Peter Thys

  arbitrage was niet geheel onbesproken en vaak ten nadele van de ploeg aan de Maas,het zat heel wat meer tegen dan voor Antwerp die buiten die goal met heel veel meeval eigenlijk niet wilde voetballen.Ze blonken vooral uit in schoppen,schoppen en blijven schoppen.Als ze dat niet deden voordurend beklag maken bij de arbiter die ze eigenlijk al meehadden en vooral tijd rekken iets dat deze keer in hun nadeel uitdraaide.Een ploeg probeerde/speelde wel en gelukkig maar die won!