VIDEO. Standard boekt in Kortrijk eerste uitzege sinds eind september, Lestienne scoorde al na 19 seconden

BELGA
KV Kortrijk
KVK
KV Kortrijk KVK
0
2
Standard STA
STA
Standard
Een uitgekookt Standard heeft voor het eerst sinds begin oktober nog eens een competitiewedstrijd gewonnen. De Rouches klopten Kortrijk en vinden opnieuw aansluiting bij de top zes.

Een vliegende start. Dat had Standard nodig in Kortrijk. De Rouches landden vrijdag pas in de late namiddag in Luik, de voorbereiding was kort. En die vliegende start kwam er ook. Mpoku dolde met zijn verdediger, Bastien kraakte zijn schot, maar Lestienne stond op de goede plaats en werkte beheerst af. Snel, sneller, snelst - er waren amper negentien seconden gespeeld.

BELGA

Bij Kortrijk moesten ze even bekomen. Maar na tien minuten herstelden ze het evenwicht. De Sart trapte op doel, Ochoa redde goed. En de Mexicaan had even later geen moeite met een poging van Chevalier. Aan de overkant mikte Carcela op Kaminski, het schot van Lestienne na uitglijden van Hines-Ike miste richting en de vrije trap van Mpoku ging naast. Vervelen deed het nooit in het Guldensporenstadion. Kansen langs beide kanten, gele kaarten evenzeer. Vijf in de eerste helft, waarvan enkele na een pittige overtreding. Strijd! En bij momenten goed voetbal.

De thuisploeg maakte goed gebruik van de flanken. Mboyo kopte een voorzet van Chevalier tot twee keer toe naast, Kanu kopte een voorzet van D’Haene te slap in de handen van Ochoa. De Rouches moesten op adem komen.

Een vliegende start. Dat had Kortrijk nodig na de rust. Bijna kwam die er ook. Chevalier zag Kanu staan in de zestienmeter, de Braziliaan was te verrast en trapte onbeholpen naast. Moeilijke wedstrijd voor de ex-speler van Anderlecht – in de tang bij het duo Luyindama-Vanheusden. Opnieuw een uitstekende prestatie van de Belgische belofteninternational, trouwens. Leider van de defensie. Quasi onberispelijk.

Kortrijk bleef de druk opvoeren, kansjes werden gemist. Telkens weer met Kanu in een negatieve hoofdrol. Niet scherp genoeg in de zone van de waarheid.

Één keer kwam Standard uit de omknelling. Mpoku zette zich door, leek af te werken, maar werd op de hielen getrapt door D’Haene. Scheidsrechter Alen wees naar de stip, Mpoku trapte hoog binnen. 0-2 en wedstrijd gespeeld. Eindelijk nog eens een overwinning voor de Rouches.In de competitie toch al geleden van 7 oktober tegen Club Brugge. Degelijk, slim en volwassen gespeeld. Het gaspedaal moest niet worden ingedrukt. Een deugddoende zege. In Luik gaan ze met een goed gevoel de internationale break in. Tijd om wat uit te blazen.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • frankie bressinck

  Ja, ze hebben gewonnen maar Kaminski heeft maar 1 bal moeten pakken! Ik weet , op KVK nooit gemakkelijk maar van Standard mag je toch iets meer verwachten. Enig lichtpunt Vanheusden die probeert er enigszins wat voetbal in te krijgen. Wat Emond en de zo geroemde Carcela uitspookten was niet om aan te zien! Zouden ze nu vertrokken zijn voor een 9 op 9? (Thuis Eupen en op Club).

 • gert lans

  Nog maar eens het bewijs dat de beste ploeg niet altijd wint ! Dat dat hebben we bij clubke al meermaals gezien !!!

 • Marc Maes

  Laten we eerlijk zijn...het trok eigenlijk weer op niks. De hand van MPH? Ik zie ze nog steeds niet....

 • Luc Vankeirsbilck

  KVK heeft nu een punt minder na 15 wedstrijden dan vorig jaar toen het slecht ging en de trainer na14 wedstrijden de laan werd uitgestuurd