VIDEO. Sorloth bezorgt tienkoppig Gent in extremis driepunter op Bosuil

Antwerp
ANT
Antwerp ANT
1
2
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
Een ijskoude douche op de Bosuil. Antwerp leek tegen Gent op een billijke 1-1 af te stevenen, maar in de extra tijd ging Daniel Opare onbegrijpelijk in de fout. Alexander Sorloth werkte ijzig koud af. De troepen van Jess Thorup halen zo zes op zes. 

In Antwerp-Gent ging het in het eerste halfuur uitstekend op en neer met doelgevaar aan beide kanten, de beste kans was voor de thuisploeg met Zé. Hij kwam oog in oog met doelman Kaminski, maar die pakte uit met een knappe save. Toen Dylan Bronn een voorzet van Opare in eigen doel werkte stond het dan toch 1-0, al werd het doelpunt in eerste instantie nog afgekeurd voor buitenspel van Mbokani. De VAR kwam tussen. Lang kon The Great Old niet van zijn voorsprong genieten, want net voor de rust maakte Jonathan David in twee tijden gelijk op een hoekschop van Verstraete.

Gent was de betere ploeg in de tweede helft, Odjija kreeg een eerste goeie kans maar trapte op doelman Bolat. Het leek 1-1 te blijven, maar in de 94ste minuut schonk Alexander Sørloth  de Buffalo’s de zege na defensief geblunder van Opare.

In het klassement is Genk, dat donderdag 1-1 gelijkspeelde bij Anderlecht, met 51 punten niet meer bij te benen. Club telt 47 punten, Standard springt met 39 punten naar de derde plaats, evenveel als nummer vier Antwerp. Ook Gent en Anderlecht tellen evenveel punten (32), maar de rode lantaarn is voor Anderlecht.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk verhelst

  wat een flater van opare , als hij de bal gewoon achteruit naar bolat speelt is de match gespeeld , nu komt europees nog in gedrang !!

 • eric debanne

  Mooie overwinning van Gent ... Nu nog thuis winnen en ze hebben die 5e plaats veilig mss nog voor Europees ! Succes verder...

 • Kurt Billiet

  En de Sinjoren maar zingen... Wij gaan Europa in... Misschien... Twas stil aan den overkant na minuut 95... Tvel van den beer...ge weet wel zekers...

 • daniel d'hulst

  Beste Bolôni met dit soort voetbal wordt je belachelijk gemaakt in Europa

 • Freddy Van Hulst

  1 op 6 thuis tegen de 2 kneusjes van PO1. Triest. Hoe kan je al het goede werk zo weggooien?