VIDEO. Slordig en inspiratieloos Standard geraakt niet voorbij stug Cercle Brugge

Renaud Emond.
BELGA Renaud Emond.
Standard
STA
Standard STA
0
0
Cercle Brugge CER
CER
Cercle Brugge
Tweede puntenverlies in drie wedstrijden voor Standard. De Rouches, met vijf nieuwkomers in de ploeg, bleven tegen Cercle Brugge steken op een scoreloze draw.

Fluitjes op Sclessin na vijfenveertig minuten, fluitjes op Sclessin na negentig minuten. Daartussen veel goede wil, maar finaal te weinig kwaliteit om Cercle Brugge een eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren. Tussen twee ontmoetingen met Ajax door was de Vereniging niet het verhoopte tussendoortje voor de Rouches. Dat had zo zijn redenen. In vergelijking met de spektakelmatch tegen de Amsterdammers bracht Michel Preud’homme vijf nieuwe namen aan de aftrap. Marin, Fai, Luyindama, Carcela en Sá namen plaats op de bank. Dat leidt ontegensprekelijk tot kwaliteitsverlies. Zonder afbreuk te doen aan de vervangers. 

Photo News

Gojko Cimirot stond voor het eerst in de basis dit seizoen en mist duidelijk nog wedstrijdritme. De Bosniër toonde vorig jaar in de play-offs dat hij de Rouches naar een hoger niveau kan tillen. Achterin waren Sébastien Pocognoli en Zinho Vanheusden er voor het eerst vanaf de aftrap bij. Defensief werden ze nooit op de proef gesteld. Maar het inspelen van Vanheusden en de voorzetten van Pocognoli misten precisie.

Het hielp Standard ook niet dat Cercle Brugge gewoon complexloos kwam voetballen op Sclessin. Met vier op zes kun je al eens vrank en vrij je kans gaan op het veld van de vice-kampioen. Vanheusden stak zijn voetje voor een trap van Tormin en Mercier mikte van net buiten de zestien voorlangs. Voor Standard kon Djenepo, hij speelde vanaf links waardoor Mpoku de rechterflank bezette, na geharrewar in de box net niet afdrukken.

Photo News

Iets voorbij het halfuur profiteerde Michel Preud’homme van een blessure bij Tormin om zijn hele ploeg op scherp te zetten. Vooral Bastien en Cimirot werden uitvoerig gecoacht.

Tormin kon overigens niet verder. Hij kwam na een contact met Agbo slecht neer op de schouder en moest vervangen worden. Met het verlies van Tormin verdween ook elk gif uit de Brugse tegenstoten. Pech voor de Fransman en de Vereniging.

BELGA

'MPH' bracht Marin bij de rust en dropte tien minuten later ook Mehdi Carcela in de ploeg. De tegenzet van Guyot: hij ruilde zijn diepste man voor een extra centrale verdediger. Een overbevolking van het centrum en hoge flanken om de aanvalsgolven van Standard op te vangen.

Carcela vond na een tempoversnelling Mpoku aan de tweede paal maar die kon net niet terugkoppen tot bij Emond. Marin ging zijn kans van buiten de zestien, zijn strakke trap ging centimeters naast. Sclessin kroop vol achter de Rouches.

Een blik op de klok, nog twintig minuten. Dan weet je doorgaans hoe het verhaal afloopt tegen Standard. Maar de verlossende treffer bleef uit. Een misstap in eigen huis die de mannen van 'MPH' met de glimlach wordt vergeven als ze dinsdag de scalp van Ajax pakken. 

Photo News
Photo News14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • geert ghillemijn

  we zijn veel verbeterd met preudomme moeten tegen cercle en beveren al punten toe geven wat zal dat zijn voor de hele competitie alweer een sapbad jaar standard zal er nog vlug 6 moeten kopen

 • Gaston FOUBERT

  Het was veel beter onder Sao Pinto … de ene clown is dus de andere niet. Triestig matchke waarin alleen de kaarten een beetje kleur gaven.

 • eric debanne

  Zeker verdiende punt voor cercle ! En standard ? Simpel eh als je niet kunt scoren win je gewoon niet ..... Eh Verder moet je niet zoeken

 • frankie bressinck

  Als Agbo en Poco meedoen weet ik genoeg dan winnen ze ook niet tegen Eupen! Poco geen tegensstander en altijd vrij maar kan geen enkele goede center geven en Agbo die kan alleen achteruit spelen en geel pakken! Nog veel succes voor Standard de komende weken!

 • danny buyse

  Die regels van de voetbalbond zijn toch eigenaardig! Als je minder dan 5 speeldagen krijgt dan mag je toch spelen en wordt je straf uitgesteld bij in het beroep gaan! Krijg je meer dan is die regel niet van toepassing!