VIDEO. Slap Standard loopt met scoreloos gelijkspel averij op bij rode lantaarn Moeskroen

BELGA
Excel Moeskroen
MOU
Excel Moeskroen MOU
0
0
Standard STA
STA
Standard
Zo indrukwekkend Standard tegen Club Brugge was, zo bedenkelijk kwam het tegen Moeskroen voor de dag. Geen creativiteit, weinig drang naar voren. 0-0 tegen de rode lantaarn en terug naar af voor de Rouches.

Positief blijven. We hadden het ons zo voorgenomen. Eindelijk weer schrijven voetbal, niet over witwassen, matchvervalsing of de indicatieve tabel. Met Standard, dat twee weken geleden zo indrukwekkend voetbalde tegen Club Brugge. Tegen Moeskroen, dat goals met hopen incasseert. Wat kon er fout gaan?

Moeskroen-Standard begon met enkele kansen voor de thuisploeg. Leye kopte naast. Maar vooral diepe spits Pierrot speelde een hoofdrol. Twee wenkende kansen, twee keer miste de Haïtiaan. Aan de overzijde trapte Emond op doelman Butez.

BELGA

Het openingskwartier was dus – positief blijven – redelijk. Dat de wedstrijd daarna ineenzakte als een slechtgemaakte soufflé was dan ook jammer. Standard slaagde er op geen enkel moment in dominant te voetballen. Carcela kon zich niet doorzetten, Mpoku leed veel balverlies, Djenepo was onzichtbaar. Moeskroen deed wat het kon. Verdienstelijk. Al is dat als thuiskomen met een nieuw lief en achteraf horen dat het ‘vooral een hele toffe is’.

De rust was welgekomen. Voor de fans om wat alcoholvrij bier in te slaan. Voor Michel Preud’homme om zijn spelers erop te wijzen dat er meer is in het leven dan enkel topmatchen. Ergens kunnen we het wel begrijpen – zoals iedereen die ooit het troosteloze Moeskroen is ingereden. Er hangt echt geen sfeer van laat-ons-even-lekker-ballen in Le Canonnier. Met de thuisfans die het grootste deel van de wedstrijd hun mond houden. En het bezoekersvak die drie kwartier lang keelt dat ‘Standard sera champion’. Nou, op deze manier toch maar niet.

BELGA

Maar goed, positief blijven. Na de rust zagen we toch kansen. Marin had altijd moeten scoren voor de Rouches, maar Butez redde. Goede keeper, die Butez. Althans, dat dachten we. Tot de man in de tien minuten die volgde twee keer in de fout ging. Op een afstandsschot van Pocognoli grabbelde hij mis en veroorzaakte hij bijna een strafschop. Even later trapte hij een bal hopeloos in de voeten van Djenepo, die voor het openliggende doel zijn schot brak. Aan de overzijde trapta Amallah hard naast en kopte Pierrot over.

Wanneer ook Emond en Leye kansen misten, leek het zowaar een degelijke tweede helft te worden. Maar het niveau stuikte weer in elkaar als een kaartenhuis. Het eindigde dus op 0-0. Geen goals, maar hey: ook twee ploegen die de nul gehouden hebben. Positief blijven.

BELGA6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc VOETS

  Als dat geen niet gefloten strafschop was van keeper Butez die de aanvaller met zijn been ten val bracht als met een judoworp...! Ref en VAR=...niks! Hahaha!

 • gert lans

  Er zijn er nog altijd die denken dat clubke een topper is... niet in het voetbal wél een topper in de criminaliteit !!!

 • danny buyse

  Zoals ik al eerder zei dat dit Standard maar aan honderd procent speelt tegen toppers zoals Anderlecht en Club en zullen nog veel punten laten liggen tegen minder sterkere ploegen.

 • gert lans

  En preudhommeke mag niét meer zeggen dat het de fout is van de ref...wat nu ?

 • Jeroen Dekop

  Hoeveel is de einduitslag ?