VIDEO. Rits houdt Club in titelrace, VAR speelt andermaal hoofdrol in enerverende clash tegen Gent

KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
0
1
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
RC Genk moet zondag in Brugge gaan winnen, als het de titel al op de achtste speeldag wil vieren. Club won nipt bij AA Gent, dat voor de vijde plaats terrein verliest op Anderlecht.

Club Brugge laat RC Genk niet verder uitlopen in de titelrace. Ivan Leko versterkte zijn middenveld voor het bezoek aan de Ghelamco Arena. Poulain nam achteraan de plaats in van de geschorste Mata, Amrabat werd voor de defensie naast Rits geposteerd. Schrijvers verhuisde naar de bank, Wesley moest het diep in de spits alleen rooien.

Jess Thorup wijzigde de ploeg die de beker verloor op vier plaatsen. Souquet, David, Dompé en Kvilitaia verhuisden naar de bank voor Rosted, Dejaegere, Bezus en Yaremchuk. Rosted moest als rechtsback opdraven voor Souquet, die de voorbije weken geen deftige wedstrijd meer speelde. De Noor speelde eerder al op de rechtsachter, maar hij had alle moeite met Diatta, zijn gewezen ploegmaat bij Sarpsborg. Toen hij geel pakte, mocht hij voor de rust alweer naar de kant voor… Souquet. Een noodoplossing voor een noodoplossing, een gevolg van het feit dat AA Gent niet over een echte back-up beschikt op de rechtsback.

BELGA

AA Gent was nochtans behoorlijk aan de match begonnen. De Buffalo’s namen het initiatief, maar ze konden dat alweer niet omzetten in groot doelgevaar. Club Brugge kreeg aanvankelijk geen greep op het gebeuren, met als gevolg dat Rits en Amrabat aan de kant met Leko gingen overleggen.

Photo News

Halfweg de eerste helft kwam Club Brugge beter in de match. Kaminski kon nog net met de vingertoppen bij een schot van Vormer, maar moest zich even later gewonnen geven toen Rits op aangeven van Vormer kon scoren. Derijck holde bij die fase helemaal mee naar de buitenkant, waardoor Rits bij zijn doelpunt niemand meer tegenkwam in het centrum.

Met de rust in zicht kwam Yaremchuk twee keer dicht bij de gelijkmaker. De eerste keer vond hij Horvath op zijn weg, de tweede keer miste hij zijn kopkans volledig. Op het uur knalde Odjidja AA Gent langszij. Horvath zag er helemaal niet goed uit bij die treffer, maar werd gered door de offsidepositie van Dejaegere, die in de baan van het schot stond en dus deelnam aan het spel. Geen doelpunt dus voor AA Gent.

BELGA

Even later Club Brugge opnieuw goed weg, toen een uithaal van Verstraete op de deklat spatte. Hans Vanaken scoorde aan de overkant, maar werd op zijn beurt teruggefloten omdat Wesley buitenspel stond in de baan van het schot. Dat moet dan nipt gewest zijn, maar in het busje vonden ze het voldoende om het doelpunt af te keuren. In de slotfase kopte Sørloth de kans op de gelijkmaker in de handen van Horvath.

Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van der Weeën

  Ik weet niet he Gert Peeters maar die goal van Van Aken was ook binnen hoor.En ze werd ook niet gevalideerd.Dus wat is het probleem?

 • Eddy Vervaet

  Didier,altijd al een groot probleem geweest bij ons Gent.Als men eens een inspanning zou durven doen om een sterke kern te behouden,zouden ze altijd meespelen voor de prijzen.Zo geraak je ook soms in de CL en rinkelt de kassa ook.Er zal in ieder geval iets moeten veranderen of we glijden af naar de middenmoot.Gelukkig is er nog die trouwe achterban...

 • Jos Zahirovic

  Twee geldige doelpunten afgekeurd, dus eindstand 1-2...

 • didier de coster

  ja eddy , volledig juist , gigot zal ook weggaan , man wat een beleid , doet me denken aan de tijd van tweede klasse met albert de meester, een bende amateurs met wa allures , momenteel speelt yaremtsoek al 500 minuten zonder goals , hallo kroket; cobw

 • eric debanne

  De var deugt voor niets en maakt het voetbal alleen kapot ... En die 3 kwibus in de kabine... Echt horen ...zien ...en zwijgen ...! En partijdig ...!