VIDEO. Puffen op Charleroi, maar Dimata en Santini bezorgen Anderlecht alweer winst

BELGA
Charleroi
CHA
Charleroi CHA
1
2
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Het wordt stilaan een gewoonte: Dimata en Santini scoren, Anderlecht wint (1-2). Al ging het op Charleroi zeker niet makkelijk voor paars-wit.

"Hou er je hoofd bij", schreeuwde Felice Mazzu meteen na de 1-0 richting Dorian Dessoleil. "Focus." Wel, die woorden waren beter bij doelman Parfait - ongelukkige naam bij momenten - Mandanda beland. De keeper smeet zich in de extra tijd van de eerste helft stomweg naar een verloren bal en maaide zo Landry Dimata omver. Een domme overtreding, die bestraft werd met een penalty. Dimata, nochtans niet goed in de match, miste niet: 1-1, aan 119 km/u.

BELGA

Een gevleide tussenstand voor Anderlecht na 45 minuten. Paars-wit had het op Mambourg moeilijk met een viriel Charleroi. Een voetveeg van doelman Thomas Didillon op het kwartier voorkwam nog een achterstand. Het bleek slechts uitstel. Net voor de rust zette Cristian Benavente zich uitstekend door, waarna Kaveh Rezaei makkelijk kon scoren voor een open doel. Een verdiend doelpunt, op basis van de kansen, maar lang hield die bonus dus niet stand.

BELGA

Zelfde spelbeeld kort na de rust, met alweer een te weinig efficiënt Charleroi. Zo was er een snelle flipperkastmogelijkheid, met meerdere schoten richting Didillon, allemaal niet goed gekadreerd. Mazzu greep zich echter pas echt naar het hoofd toen hij zag hoe het licht nog maar eens uitging bij één van zijn verdedigers. Javier Martos devieerde een voorzet voorbij zijn eigen keeper - waar was de communicatie? -, Ivan Santini tikte binnen: 1-2. Zijn zevende dit seizoen.

Pech voor Elias Cobbaut.
BELGA Pech voor Elias Cobbaut.

Charleroi bracht Jérémy Perbet tussen de lijnen - een mens moet iets doen -, een knappe volley van Benavente strandde naast. Ook moest Didillon nog redding brengen op een knappe vrije trap van invaller Romain Grange. Anderlecht, dat wel nog Elias Cobbaut zag uitvallen met een op het eerste gezicht zware blessure aan de enkel, kon zo de zege vasthouden. Een overwinning die er nog maar eens kwam na goals van Dimata en Santini: straffe spitsen, zeg.

Photo News
Photo News
Photo News53 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Fabrice Braccio

  Efficiëntie is ook een onderdeel van voetbal.Ik heb Standard drie redelijke goede matchen zien spelen, maar scoren is blijkbaar te moeilijk.En dat kan Anderlecht wel.

 • marc ledure

  En juichen dan ze doen !! Ze krijgen ne penalty als geschenk en een geschenk van den thuis ploeg , Als alles moest gelukt hebben bij Charleroi was het 4-2.

 • Van nuffelen Jos

  Erwin Van Roy, als je mijn reactie goed leest zie je dat ik als Brugge fan toegaf dat het penalty was en dat je in het gezelschap vertoeft van andere notoire RSCA supporters die alles door een mauve bril zien.

 • Yvs Bramslecht

  Nu weet ik wat de term 'de VAR moet ingrijpen' wil zeggen. Voor sommige ploegen is het eerder 'de VAR moet helpen'. Ik ben het stilaan beu om elk, maar dan ook elk seizoen te moeten toezien hoe steevast bepaalde ploegen bevoordeeld worden door de spelleiding. Waarom is er uberhaupt nog een comptetitie als het toch steeds dezelfden zijn die door de corrupte bond in de prijzen geloodsd worden?

 • Gaston FOUBERT

  Wanneer een veldspeler dergelijke fout maakt is het dik en verdiend rood.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00