VIDEO. Opluchting op Daknam: Lokeren pakt in Wase derby én bij debuut Deschacht na wereldgoal eerste zege van het seizoen

Photo News
KSC Lokeren
LOK
KSC Lokeren LOK
1
0
Waasland-Beveren WBE
WBE
Waasland-Beveren
Lokeren ademt weer. Uitgerekend in de streekderby tegen Waasland-Beveren boekten de troepen van Peter Maes hun eerste zege van het seizoen. Ben-Harush zorgde vijf minuten voor affluiten met een rake knal in de winkelhaak voor de enige treffer van de partij. 1-0. Lokeren springt zo over Waasland-Beveren naar een veertiende stek. 

Oli Deschacht. Love him or hate him, hij stond er toch maar mooi vanavond. Amper een training in de benen, mocht hij van Peter Maes meteen debuteren tegen Waasland-Beveren. Als voormalig jeugdspeler van Lokeren je debuut mogen maken in de Wase derby én die meteen winnen: veel mooier wordt het niet, toch?

37 lentes telt Oli ondertussen, maar dat was er vanavond niet aan te zien. Met vallen en opstaan, in z’n gekende stijl, trok Oli z’n plan. Na een offensieve rush trapte hij weliswaar even op z’n adem -hij ging er zelfs letterlijk bij liggen- je kan het hem moeilijk kwalijk nemen. Dik drie maanden lag hij stil, z’n laatste competitiewedstrijd speelde hij eind mei.

BELGA

Toch viel Oli zeker niet uit de toon in deze Wase derby. Al was die derby vanavond in de eerste plaats een degradatietopper. Enkel Moeskroen staat nog lager in het klassement, zo erg is het momenteel gesteld met het Wase voetbal. ’t Werd zo’n wedstrijd waarin beide teams tevreden waren met een puntje. Wie scoorde, zou winnen.

Het werd Lokeren. Een doelpunt met een schoonheid die niet paste bij de wedstrijd. Israëliër Ben-Harush vuurde vijf minuten voor tijd een raket af en liet Roef kansloos. Roger Lambrecht -het angstzweet nog op het voorhoofd- balde de vuisten en nipte van z’n glaasje champagne. Meteen de eerste driepunter van Lokeren dit seizoen, en geloof ons, die kwam niks te vroeg. Plaats 15 is nu voor Waasland-Beveren, dat ondanks leuke momenten z’n start toch helemaal de mist ziet ingaan.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Samoise

  Veel respect voor oilie een buffalootje

 • Regina Coeli

  ferrera is alweer op weg naar Barcelona of Real!

 • Hugo Bavré

  Lokeren is groot geworden door inkomende transfers van oud internationalen die respect kregen van hun medespelers en leiding kunnen geven op het veld. Dus de komst Deschacht kan een keerpunt zijn voor de gemiste seizoenstart.

 • Luc Walrave

  Blijkbaar vergeet iedereen dat Waasland B al veel geluk gehad heeft. Hopelijk kunnen ze ook in 1A blijven want het zijn altijd spannende matchen. Ollie gaat dat zeer goed doen als echte leider van onze defentie.

 • MAURITS VAN BERGHEN

  Koop 3 goede spelers dan die 16 knoeiers

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00