VIDEO: Neeskens Kebano kroont zich in Moeskroen met twee goals tot matchwinnaar

Charleroi heeft een goede zaak gedaan onderin. De Zebra's wonnen een week na hun prima prestatie tegen Club Brugge (0-0 in eigen huis) met 0-2 bij Moeskroen-Péruwelz. In een flauwe wedstrijd was Neeskens Kebano de grote man bij de Zebra's met twee kopbaldoelpunten. Moeskroen lijdt zo al zijn zesde nederlaag van het seizoen en moet zo stilaan naar onder beginnen kijken.

De eerste helft op Le Canonnier tussen Moeskroen en Charleroi was niet om over naar huis te schrijven. Nochtans hadden beide ploegen vertrouwen getankt na hun prima prestaties op de vorige speeldag. Moeskroen-Péruwelz ging met 1-3 winnen bij Westerlo terwijl de Zebra's Club Brugge in eigen huis op een doelpuntenloos gelijkspel hielden.

De eerste kans kwam er na een kwartier. Cédric Fauré kopte het leer maar nipt naast de kooi van Patrick De Vlamynck. Moeskroen had veruit het meeste balbezit, maar doelgevaar kon het niet ontwikkelen. Iets na het halfuur klom Charleroi op voorsprong na een vlijmscherpe counter. Neeskens Kebano kopte de bal in doel. "In het land der blinden is eenoog koning", luidt het spreekwoord en dus was de voorsprong verdiend te noemen voor Charleroi.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Moeskroen wilde een zesde nederlaag van het seizoen vermijden en kwam iets meer opzetten na de pauze. Diaby vond de weg naar het net, maar zijn gelijkmaker werd terecht afgekeurd voor buitenspel. De thuisploeg kon ook moeilijk een gaatje vinden in de zwart-witte muur én Charleroi toonde zich ook dodelijk efficiënt. Gestuntel in de defensie werd genadeloos afgestraft door Kebano die zijn tweede van de avond in doel kopte. Even later had Fauré de match helemaal kunnen beslissen, maar de spits stond nipt buitenspel.

De overwinning was dan al binnen voor Charleroi want Moeskroen kon aanvallend nauwelijks een vuist maken. Het zat de thuisploeg ook niet echt mee. In de slotfase schoot Diaby voor een tweede keer het leer op de paal. De Zebra's hielden simpel stand en doen zo een goede zaak onderin.

BELGA
BELGA