VIDEO. Mboyo en Chevalier bezorgen Kortrijk zege in West-Vlaamse derby, Essevee blijft onderin klassement bengelen

BELGA
Zulte Waregem
ZWA
Zulte Waregem ZWA
0
2
KV Kortrijk KVK
KVK
KV Kortrijk
In de openingsmatch van speeldag acht in de Jupiler Pro League is KV Kortrijk op het veld van Zulte Waregem met 0-2 gaan winnen. Essevee blijft zo onderin het klassement bengelen, Kortrijk staat met een 8/24 op een voorlopige tiende stek. 

Zulte Waregem en KV Kortrijk hadden wat recht te zetten na hun blamages tegen respectievelijk Antwerp en Moeskroen. Beide coaches grepen dan ook in. Zo kwamen onder meer Buffel en Demir in de ploeg bij Essevee, aan de overzijde mochten Stojanovic en Azouni opdraven.

Na een studieronde trilden de netten meteen bij de eerste grote kans. Julien De Sart werkte aan de tweede paal binnen, maar referee Smet zag een duwtje van assistgever Lepoint en liet het feestje niet doorgaan. Voer voor discussie, want de boomlange verdediger kreeg zelf eerst een por. De videoref greep echter niet in. Het bleef 0-0. Aan de overzijde leverde De Pauw een flauwe kopbal af. Voorts heel wat middenveldspel in een weinig spectaculaire eerste helft. Dat er geen goals vielen, hoefde niet te verbazen. 

Photo News

Mboyo en Chevalier

Ook na de koffie was het even wachten op enige vorm van opschudding. Mboyo raakte het leer oog in oog met Bossut helemaal verkeerd, weg kans. Even later schoot Chevalier een eindje naast. Kortrijkse kansen dus, maar beetje bij beetje nam de thuisploeg de partij in handen. Een fout van Lepoint werd ei zo na afgestraft, Harbaoui trapte recht in de armen van Kaminski.

Een 0-0’tje dan maar? Toch niet. Bij Essevee waren ze Mboyo op een voorzet immers helemaal uit het oog verloren. De ex-Rode Duivel tikte zijn vijfde van het seizoen binnen. Bogonda miste enkele tellen later meteen dé mogelijkheid op de gelijkmaker. Ook Buffel kreeg het leer er niet in. In de slotminuut ging Bossut mee met een corner, Chevalier profiteerde en prikte de 0-2-eindstand op het scorebord. 

Essevee blijft zo onderin het klassement bengelen, Kortrijk staat met een 8/24 op een voorlopige tiende stek. Crisis, Francky Dury

Photo News
BELGA8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christiaan vandenbroucke

  met deze ploeg Z-W rijp voor de tweede klasse en met een doelman op de eerste goal die stond te dromen,mij hebben ze altijd geleerd een bal in de kleine backlijn dat moet altijd de keeper zijne bal zijn,met deze doelman kunt ge geen punten winnen

 • Tom Wullaert

  Waarvoor dient die VAR eigenlijk? KVK werd een geldig doelpunt ontnomen!

 • Romain Nolf

  Verdiend gewonnen Waregem wilde niet voetballen, en nog een zuivere afgekeurde goal, de var zat te slapen.

 • DIRK SPRANGERS

  De laatste minuten van dit duel bekeken. Wat Teddy Chevalier na zijn doelpunt naar de Waregem fans achter het doel doet,verdient een zware sanctie !! Ik ben benieuwd wat ze daar mee in Brussel gaan doen.

 • Geert Maes

  Denk dat Dury beter begint te kaarten in plaats van trainer te zíjn.