VIDEO: Lopez smeert Essevee nieuwe nederlaag aan in match met 2 rode kaarten

Zulte Waregem blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. De ploeg van Francky Dury leek met tien man een punt uit de brand te slepen bij Charleroi toen Troise de openingstreffer van Kitambala uitwiste, maar daar besliste invaller Galvez Lopez in de slotfase anders over. De youngster verschalkte met een afgeweken schot een alweer sterk keepende Bossut: 2-1. Ook de Carolo's speelden de wedstrijd uit met tien man na twee gele kaarten voor Marcq.

Belangrijk duel op Mambourg tussen twee verrassende namen onderin. Althans toch voor Zulte Waregem. De ploeg van Francky Dury presteerde de afgelopen jaren serieus boven de verwachtingen en lijkt nu na de vette jaren voor de magere te staan. Met amper zes punten stond Essevee op een voorlaatste plaats. Charleroi deed met één puntje meer niet veel beter. Amper acht speeldagen ver, maar het was al van moeten voor beide ploegen.

Dat was niet te zien aan de wedstrijd. Charleroi en Zulte Waregem kozen vol voor de aanval en dat werd al na amper vijf minuten beloond. Lynel Kitambala tikte simpel een voorzet van Clément Tainmont voorbij Sammy Bossut in doel. Hét sein voor de Carolo's om het doel van Zulte Waregem te bestormen, maar Sébastien Dewaest, Cédric Fauré en Kitambala konden de score niet verder uitdiepen. Dat lag ook aan een alweer sterke Sammy Bossut. De Rode Duivel hield de bezoekers, die een poging van Idrissa Sylla op de lijn zagen gekeerd, in de wedstrijd. Francky Dury kreeg op slag van rust nog een extra klap te verwerken toen Mamoutou N'Diaye na een strenge rode kaart van het veld moest.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS

Charleroi leek na de pauze verder te gaan op zijn elan toen Enes Saglik vrijwel meteen na de aftrap op de buitenkant van de paal schoot. Toch was het Zulte Waregem, met tien, dat de beste kansen versierde en ook kon scoren. Bij een voorzet van Mo Messoudi ging iedereen onder de bal door en zo kon James Triosi de bezoekers langszij brengen. Charleroi kon die klap maar moeilijk verwerken en kon aanvallend geen vuist meer maken. Het ging van kwaad naar erger toen Damien Marcq een kleine twintig minuten voor tijd van het veld gestuurd werd met een tweede gele kaart.

De match leek te eindigen op een billijk gelijkspel, maar daar besliste invaller Jessy Galvez Lopez anders over. De youngster nam met een afgeweken schot de doorgaans sterk keepende Bossut te grazen. Olafur Skaluson was daarna nog dicht bij de gelijkmaker, maar de IJslander zag zijn kanonschot op de kruising uiteenspatten. Zo lijdt Zulte Waregem een nieuwe nederlaag en blijft het voorlaatste. Lierse kan morgen nog over de West-Vlamingen springen.

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS